ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβείο για την ταινία «Αληθινά Όνειρα»!

Τα Βραβεία της Camera Zizanio- Ελληνικό πρόγραμμα- 2ο Βραβείο στην κατηγορία ταινιών παιδιών 13-16 ετών στην ταινία «Aληθινά Όνειρα» (Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Λύκειο & 2ο ΓΕΛ Ηλιούπολης).

Η υπόθεση: Tο θέμα του ντοκιμαντέρ (που επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές) αφορά στην ίδια τη ζωή τους, τα όνειρα, τις εμπειρίες τους από τη σχολική και την κοινωνική τους ζωή. Οι μαθητές βρήκαν το μέσο που τούς επιτρέπει να εκμυστηρευτούν τα όνειρά τους, η κάμερα γίνεται δική τους. Τα όνειρα; Πολλά. Ο Στέλιος για παράδειγμα θέλει να γίνει γιατρός, η Μαρίνα ψυχολόγος, ο Σπύρος ηθοποιός, ο Κωστής να συνεχίσει τα κόμιξ του για τη μεγάλη πάλη μεταξύ ονειρόκοσμου και εφιαλτόκοσμου κ.ά. Τα παιδιά όμως μιλάνε και για όσα νιώθουν ζώντας σε μια κοινωνία που τούς κάνει να αισθάνονται διαφορετικοί, που τους αναγκάζει να αισθάνονται ντροπή. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Το δικό τους αίτημα (και καταλύτης ασφαλώς των διακρίσεων και της αμηχανίας) είναι απλό: να τούς γνωρίσουμε. «Μην ντρέπεστε, δείξτε ό,τι είστε. Η ντροπή μόνο πίσω μας πάει» λέει η Σεσίλια στο ντοκιναντέρ. Έχει κανείς αντίθετη άποψη;

Το σκεπτικό βράβευσης από την Κριτική Επιτροπή Παιδιών: «Το δεύτερο βραβείο το δίνουμε στην ταινία «Αληθινά Όνειρα» του Ειδικού Γυμνασίου και Ειδικού και Γενικού Λυκείου Αθηνών & του 2ου ΓΕΛ Ηλιούπολης. Γιατί αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και περνά ισχυρά μηνύματα για τη ζωή και ποια είναι τα πραγματικά πρότυπα δύναμης και αξιών. Θίγει με ιδιαίτερο τρόπο ένα γνωστό θέμα και το κάνει να μας αγγίζει περισσότερο, γιατί τα παιδιά δεν ακολουθούν σενάριο, εκφράζονται ελεύθερα και μας δίνουν τις δικές τους αλήθειες. Μας δείχνει ότι είμαστε όλοι ίσοι κι έχουμε ίσα δικαιώματα κι ότι τα πάντα είναι δυνατά για όλους, αρκεί να το πιστεύουμε. Τα παιδιά αυτά έχουν πολλή δύναμη και δίνουν δύναμη και σε εμάς, να μην τα παρατάμε.»

Δείτε την ταινία «Αληθινά Όνειρα»…

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/olympiaiff/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *