ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση για το βιβλίο «Ο Αλκίνοος και η Χελώνα» από τις Εκδόσεις Συμμετρία

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ διοργανώνουν παρουσίαση για το παιδικό βιβλίο «Ο Αλκίνοος και η Χελώνα» της Έλενας Πίνη στο Δημαρχείο Φυλής.

 

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο 14/05 στις 12:00 το πρωί στο Δημαρχείο Φυλής “Νικόλαος Λιάκος” στην πρώτη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Έλενας Πίνη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.

Στην παρέα μας θα είναι τρία εξαιρετικά κορίτσια-φίλες, οι οποίες αποδέχτηκαν την πρόσκληση να μιλήσουν για το βιβλίο:

– Η Έφη Αργυροπούλου (δημοσιογράφος-συγγραφέας),
– Η Γιώτα Βασιλοπούλου (Νηπιαγωγός ΠΕ 60 – Master of Arts in Special Educational Needs)
– Η Χαρά Ασφή (Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού – Ιδιοκτήτρια του Δημιουργικού Παιδότοπου “Ο παιδότοπος της Χαράς“).

Αυτισμός: Το βιβλίο της οικογένειας 83 δραστηριότητες βήμα-βήμα

Αυτισμός: Το βιβλίο της οικογένειας 83 δραστηριότητες βήμα-βήμα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής.
Σας περιμένουμε λοιπόν γονείς και παιδιά, για να ζήσουμε όλοι μαζί το ταξίδι του Αλκίνοου και της Χελώνας!

Το Βιβλίο

Μια ιστορία για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών για τη φιλία, την αγάπη, τα ιδιαίτερα χαρίσµατα του καθενός, το σχολικό περιβάλλον, την οικογένεια και τη συµπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Μια µικρή χελώνα ζει µε τους γονείς της και τον µεγαλύτερο αδερφό της σε ένα υπέροχο υπαίθριο σπιτικό, αλλά νιώθει λυπηµένη διότι δεν έχει αποκτήσει ακόµη το δικό της όνοµα.

Ο µικρός Αλκίνοος είναι ένα «ξεχωριστό» παιδί µε ιδιαίτερες ικανότητες, που ζει σε µια µικρή πόλη, προστατευµένο από την αγάπη της οικογένειάς του. Μετά τη δυσκολία στην απόκτηση φίλων κατά τις πρώτες ηµέρες του στο σχολείο, µε αιτία µια πυρκαγιά, γνωρίζει µια χελώνα και την υιοθετεί µαζί µε τους συµµαθητές του. Πώς θα αλλάξει η ζωή και των δύο; Μπορεί η αγάπη να τους χαρίσει όσα λαχταρούσαν τόσο καιρό;

Μέσα από το παραµύθι αυτό, τα παιδιά µαθαίνουν να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν τα ζώα. Μαθαίνουν ταυτόχρονα να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους. Μέσα από τη γέννηση µιας «ιδιαίτερης» φιλίας, όλα τα δύσκολα λύνονται «µαγικά».

Βιογραφικό συγγραφέα:

Η Έλενα Πίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση.

Οι Δέσμιοι Ονείρων και η Κύκνεια Αγάπη είναι τα δύο ποιητικά της έργα, που έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Anima.

Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες (Τα Χαϊκού της Άνοιξης – Εκδόσεις Ανεμολόγιο, Τολμηροί Στίχοι – Εκδόσεις mystory.gr, 3η & 4η Ομαδική Ποιητική Συλλογή – Εκδόσεις Διάνυσμα, Καλλιτεχνικά Ημερολόγια 2017 & 2018 – Εκδόσεις tovivlio.net, Ποιήματα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα – Εκδόσεις Αέναον).

Λογοτεχνικά της έργα (ποιήματα και παραμύθια) έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους από τον ΕΠΟΚ, την Unesco Πειραιώς και Νήσων και τις Εκδόσεις Εντύποις στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *