ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

(Βίντεο) Κομοτηνή… Προσβάσιμη Πόλη!

Στις 6 φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Προσβάσιμης πόλης Access City Award συγκαταλέγεται ο Δήμος Kομοτηνής, φιλοδοξώντας ν’ αποτελέσει παράδειγμα σεβασμού των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα όλους τους δημότες και τους επισκέπτες. Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε διαδικτυακή τελετή την 1η Δεκεμβρίου. Το βραβείο αναγνωρίζει τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών πόλεων να είναι πιο Προσβάσιμες.

 

Ο Ανδρέας, ο Γιώργος, ο Γρηγόρης, ο Δημήτρης, ο Μάκης και ο Σπύρος μας ξεναγούν στην Προσβάσιμη Κομοτηνή, αποδεικνύοντας με τη δύναμη της εικόνας ότι έχουν ίσες ευκαιρίες στην εξυπηρέτηση, την ψυχαγωγία, την μάθηση, την μετακίνηση, την άθληση… την ποιότητα ζωής.

Δείτε το βίντεο του Δήμου Κομοτηνής ΕΔΩ…

 

 

Στα έντεκα χρόνια της διοργάνωσης “Access City Award”, είναι η δεύτερη φορά που μία ελληνική πόλη περιλαμβάνεται στις έξι φιναλίστ.

50 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους, υπέβαλαν φέτος υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης.

Μία εκ των Μπρέμερχαβεν (Bremerhaven, Γερμανία), Φλωρεντία (Firenze, Ιταλία), Γκντίνια (Gdynia, Πολωνία), Γιονκόπινγκ (Jönköping, Σουηδία), Κομοτηνή (Ελλάδα), Πόζναν (Poznań, Πολωνία), θα κερδίσει το Βραβείο Προσβάσιμης Ευρωπαϊκής Πόλης 2021 (Access City Award 2021). 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βραβεύσει με χρηματικά βραβεία τις τρεις νικήτριες πόλεις τιμώντας τις προσπαθειές τους για ενίσχυση της προσβασιμότητας των εμποδιζόμενων ατόμων στο δομημένο περιβάλλον και στους δημόσιους χώρους, στις μεταφορές και υποδομές, στην επικοινωνία και πληροφόρηση και στις δημόσιες παροχές και υπηρεσίες.

Για το 2020 νικήτρια είχε αναδειχθεί η Βαρσοβία, ενώ τα Χανιά (που αποτέλεσαν την πρώτη υποψηφιότητα ελληνικής πόλης στη διοργάνωση) είχαν βραβευτεί για την εφαρμογή έξυπνων λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία, με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Θέσεων Στάθμευσης ΑμεΑ.

 

Διαβάστε ακόμη…

«Μια ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ κοινωνία… ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ για όλους!»

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *