ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Έρωτα και της Ψυχής… Μουσική Κωμωδία σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας!

Την μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής», που είναι φτιαγμένη από μια πολυμορφική ομάδα επαγγελματιών, με και χωρίς αναπηρία, παρουσιάζουν η καλλιτεχνική ομάδα «R.A.W – Rephrase Adult World» και η θεατρική εταιρεία «Novus» σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό «liminal – Πρόσβαση στον Πολιτισμό», στην Ηλιούπολη για μία μόνο βραδιά, στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, πρόκειται για «ένα έργο που φωτίζει την κωμική πλευρά του αρχαιοελληνικού μύθου αλλά και την εκρηκτική, περιπετειώδη συνάντηση της Ψυχής και του Έρωτα. Ο Έρωτας και η Ψυχή προσπαθούν να ενωθούν σε πείσμα των όσων εμποδίων υψώνονται μπροστά τους και η παράσταση “τραγουδά” την παραδοξότητα αυτή της ένωσής τους.

Ο αρχαιοελληνικος μύθος ενώνεται με τους ήχους των συνθεσάιζερ, τα ταξίμια και οι Σμυρναϊκοί χαβάδες με τα οπερατικά recitativi, το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του κάλλους, με την camp αισθητική και με την pop κουλτούρα. Ένα έργο που φωτίζει την κωμική πλευρά́ του αρχαιοελληνικού́ μύθου αλλά και την εκρηκτική, περιπετειώδη και συνάμα τρυφερή συνάντηση της Ψυχής και του Έρωτα».

Η ηλεκτρονική μουσική βρίσκει χώρο μέσα στην ιερή αφήγηση του μύθου, το σύγχρονο κείμενο αποκαλύπτει τα αρχέτυπα των ηρώων και των ηρωίδων του, η σκηνοθεσία φέρνει τον μύθο στο σήμερα: εδώ θα δημιουργηθεί μια «πανήγυρις ηλεκτρική».

Η παράσταση είναι καθολικά́ προσβάσιμη για όλες και όλους. Υπηρεσίες: ακουστική Περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης, υπερτιτλισμός στα Ελληνικά για Κωφά και βαρήκοα άτομα.

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος
Συγγραφή – Δραματουργία – Β. Σκηνοθέτη: Οδυσσέας Κωνσταντίνου
Παίζουν οι: Ναταλία Τσαλίκη, Αγγελική Νοέα, Βασίλης Σαφός, Γωγώ Παπαϊωάννου, Ρίνο Τζάνη, Παναγιώτης Παράσχου

Info:Δημοτικό Θέατρου Άλσους – Δημήτρης Κιντής, (Γαρδίκη & Σμόλικα, 16345, Ηλιούπολη). Ώρα έναρξης: 21:00. 

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (65+, φοιτητικό), 10 ευρώ (ανέργων, ΑμεΑ)

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.  

Περισσότερα για την παράσταση εδώ…

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *