ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα του Αυτισμού και σε άτομα με νοητική αναπηρία!

Digital, αλλά χωρίς κανέναν να μένει πίσω. Με τη συνεργασία της ομάδας The Happy Act, το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου γίνεται το πρώτο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου που προσαρμόζεται ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα του Αυτισμού και σε άτομα με νοητική αναπηρία.

Για μεγάλο μέρος του προγράμματος (31 ταινίες μικρού μήκους) δημιουργήθηκαν ειδικές “κοινωνικές ιστορίες“, που θα αποτελέσουν τον οδηγό για παιδιά με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία. Παράλληλα, μέσω της γλώσσας easy2read η οποία “μεταφράζει” τα κείμενα κάνοντάς τα πιο κατανοητά, όλο το site του Φεστιβάλ έγινε προσβάσιμο στις παραπάνω ομάδες (βρείτε το μπλε σύμβολο, δεξιά στο πάνω μέρος της οθόνης).

Το σινεμά ανήκει σε όλους…

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί φέτος
από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου 2020. Λόγω κορωνοϊού και για να είμαστε όλοι ασφαλείς το Φεστιβάλ φέτος θα γίνει με διαφορετικό τρόπο.

Όλες οι ταινίες θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Θα μπορείς να τις δεις μέσα από το κινητό, το τάμπλετ, ή τον υπολογιστή σου.

Δείτε τις ταινίες εδώ…

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Αττικής, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, τη δωρεά του Stavros Niarchos Foundation και τη συνεργασία της Καλλίστη – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.athicff.com/

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *