ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό αποδέκτης δολοφονικής επίθεσης

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ), καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα, το σημερινό (31/8/2020) τραγικό περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», όπου νοσηλευόμενος ασθενής επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή μιας συναδέλφου, η οποία εκτελούσε τα καθήκοντά της, ενώ παράλληλα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο δράστης της επίθεσης, αμέσως μετά το συμβάν, οδηγήθηκε σε αυτοχειρία.

 

Οι τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτών σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες υγείας, αποδεικνύουν περίτρανα για ακόμη μια φορά, ότι το νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί λειτούργημα σε εμπόλεμη ζώνη.

Δεν νοείται να μην παρέχεται ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στις υπηρεσίες υγείας και οι επαγγελματίες υγείας να ρισκάρουν συνεχώς τη ζωή τους.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. εκφράζει την ένθερμη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τη συνάδελφο, με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Παράλληλα καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι επαγγελματίες υγείας, να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

                          Γεώργιος Αβραμίδης                                            Τζαννής Πολυκανδριώτης

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: http://pasyno.gr/6091

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *