ΑΠΟΨΕΙΣ

Τηλεοπτικός ξεπεσμός και Προσβολή για τα ΑμεΑ…

Γιατί δεν μπορεί να μιλήσει ο Γιωργάκης; Γιατί είναι έτσι από γενησιμιού του… Σοβαρά τώρα γελάτε; Τηλεοπτικός ξεπεσμός και Προσβολή για τα Άτομα με Αναπηρία, τις οικογένειές τους και την κοινωνία μας… που θέλει να λέγεται Πολιτισμένη.

Ελληνική τηλεόραση 2020. Χιούμορ με την αναπηρία παιδιών…

 

 

 

Εν έτη 2020 και μέσα σε μια πρωτόγνωρη πανδημία, που τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετες δυσκολίες, υπάρχουν άνθρωποι που προωθούν την Τηλεοπτική τους εκπομπή, κάνοντας αστειάκια με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία… Ασχέτως αν δεν τους χαρακτηρίζουν ευθαρσώς ΑμεΑ.

Εμείς οι γονείς αυτιστικών παιδιών και πολλοί ακομα γονείς παιδιών με διάφορα σύνδρομα και παθήσεις, δίνουμε κάθε μέρα ένα τεράστιο αγώνα για να μπορέσουμε να ακούσουμε την φωνή των παιδιών μας. Αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα που αντίκρισαμε μας γέμισε οργή και θυμό. Δυστυχώς μας υπενθύμισε, για ακόμη μια φορά, τον τρόπο που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τα Άτομα με Αναπηρια… Γελώντας με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε ότι τα παιδιά που δεν μιλούν γιατί έτσι είναι από γενησιμιού τους (όπως μας αναφέρατε στο τρέιλερ προώθησης της εκπομπής σας γελώντας), είναι τα παιδιά και οι ενήλικες με αναπηρίες που με κάτι εκφράσεις και ανέκδοτα τέτοιου τύπου τους απομονώνετε ακόμη περισσότερο από την κοινωνία.

Αγαπητοί…

Το ότι κάποιος δεν μιλάει, δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν περπατάει… δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει, δεν σημαίνει ότι δεν συναισθάνεται!

ΥΓ. Συγχαρητήρια εύχομαι να κάνατε καλή δουλειά με την προώθηση της εκπομπής…
Σε εμάς μείνατε αξέχαστοι…

 

Διαβάστε ακόμη…

Στη “Φωλιά των Κου Κου”… ζήτησαν συγγνώμη για το Προσβλητικό τρέιλερ

Γράφει: ο Λάζαρος Σαραφίδης – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *