ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θέλω να εργαστώ»… Πρόγραμμα για ΑμεΑ από το ΑΛΜΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέλω να εργαστώ» που προωθεί την ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό σε ένα εργασιακό περιβάλλον ξεκινά πιλοτικό πεντάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους.

 

Περιγραφή προγράμματος

Η εργασία αποτελεί πυλώνα της ενηλικίωσης και της ένταξης του ατόμου στην κοινότητα. Έχοντας αυτό στη σκέψη μας σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προεπαγγελματικής κατάρτισης. Η ομάδα του «θέλω να εργαστώ!» έχει ως βασικό μέλημα να υποστηρίξει το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία στην ισότιμη διεκδίκηση θέσεων εργασίας στην κοινωνία μας, δίνοντάς τους τα εφόδια να αναδείξουν δυνατότητες που διαθέτουν και βελτιώνοντας έτσι την πραγματική πιθανότητα να επιτύχουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το να εργαστούν.

Στόχοι του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από ένα πλούσιο καθημερινό πρωινό πρόγραμμα, να προετοιμάσει τα νέα άτομα με νοητική καθυστέρηση και αυτισμό να αναζητήσουν εργασία μαθαίνοντας τους τις απαραίτητες επικοινωνιακές, κοινωνικές και πρακτικές δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις απαιτήσεις ενός εργασιακού περιβάλλοντος, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα συμβουλευτική και στήριξη σε κάθε τους βήμα.

Ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα; 

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος εδώ…

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα προεπαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ “Θέλω να εργαστώ” εδώ…

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *