ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα παιδιά «δίνουν νόημα» στην ΑΓΑΠΗ με τη νοηματική γλώσσα! (Βίντεο)

Τον Ιούνιο του 2020 στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που συμμετείχε η Ε’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, δημιουργήθηκε το βίντεο “Να αγαπάς” στη νοηματική γλώσσα. Το πρόγραμμα είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρίες, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή, τον σεβασμό και την εξοικείωσή τους με τη διαφορετικότητα.

 

Οι μαθητές που συμμετείχαν τελειώνουν φέτος τη ΣΤ’ τάξη και αποχαιρετούν το Δημοτικό μας σχολείο, παίρνοντας μαζί τους γνώσεις, αξίες, αναμνήσεις και όμορφες στιγμές που θα τους συντροφεύουν στη ζωή τους. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν το σημαντικότερο μήνυμα και «δίνουν νόημα» στη σπουδαιότερη αξία: την ΑΓΑΠΗ.

Το τραγούδι που απέδωσαν οι μαθητές μας στη νοηματική είναι το «Να αγαπάς» σε στίχους Νίκου Βελιώτη και μουσική και ερμηνεία Παντελή Θαλασσινού.

Ευχαριστούμε θερμά για την καθοδήγησή τους στη διδασκαλία της νοηματικής του τραγουδιού τους: Αυγουστάκη Κατερίνα, Ξανθάκη Μαρία και Σαμαρά Κωνσταντίνο.

Υπεύθυνες οργάνωσης και υλοποίησης προγράμματος και βίντεο:
Βέρα Ρουσιάνου – Γωγώ Κοσσιώρη

Δασκάλες Ε’ και ΣΤ’ τάξης κατά την περίοδο 2019-2021:
Σταυρούλα Βούλγαρη – Λίνα Νοδάρου

Διευθυντής Σχολείου:
Αθανάσιος Ράνιος

Επεξεργασία βίντεο:
Νίκος Βρυώνης

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: http://4dimnionias.mysch.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *