ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΚΟ

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συγκροτήθηκε το 1992, με στόχο την παροχή προγραμμάτων θεραπευτικής ιππασίας, ιπποθεραπείας και αθλητικής θεραπευτικής ιππασίας σε άτομα με φυσική, νοητική ή συναισθηματική αναπηρία.

Το άλογο αναλαμβάνει το ρόλο θεραπευτή και με τη συνεργασία εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού διενεργούνται προγράμματα που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων, όπως και την καλλιέργεια και ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων (κοινωνικών, εκπαιδευτικών κ.ά.), καθώς και της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού.

Στο χώρο μας εξυπηρετούνται εβδομαδιαία πάνω από 180 άτομα από 4ετών και άνω, με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN, σκλήρυνση κατά πλάκας, συναισθηματικές ή αναπτυξιακές διαταραχές, τύφλωση, κώφωση κ.α., όπου, με τη βοήθεια της επιστημονικής μας ομάδας (ψυχολόγου, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικού στη ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση με το άλογο) και των ειδικά εκπαιδευμένων αλόγων μας, απολαμβάνουν τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας. Παράλληλα υπάρχει τμήμα αθλητικής ιππασίας, όπου τα άτομα που συμμετέχουν λαμβάνουν μέρος σε αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας, τοπικούς και διεθνείς, (Παραολυμπιακοί, Special Olympics), στους οποίους διακρίνονται κερδίζοντας μετάλλια.

Καθοριστικός στην επιτυχία του έργου μας είναι και ο ρόλος των εθελοντών, χωρίς τους οποίους τα προγράμματά μας δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Άτομα με συνέπεια, ενθουσιασμό, διάθεση για συνεργασία κι αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο Σύνδεσμο. Συμμετέχουν ενεργά, και κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης, βοηθούν καθημερινά στις συνεδρίες είτε προετοιμάζοντας τα άλογα και τον χώρο είτε ως πλαϊνοί βοηθοί ή οδηγοί των αλόγων.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται καθημερινές πρωί-απόγευμα και Σάββατο πρωί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Web: trag.gr
Email: triding@otenet.gr
Τηλέφωνο: 2107488566
Facebook: https://facebook.com/trag1992
Insta: trag_1992
Διεύθυνση: Π. Κανελλοπούλου 10, 11527 Γουδί Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *