ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στηρίζουμε την λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στη Ρόδο για τους Ογκολογικούς Ασθενείς

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο θα εξυπηρετεί τους ογκολογικούς ασθενείς όλης της Δωδεκανήσου κατέδειξε το lockdown.Τα ταξίδια των ασθενών που έπρεπε να υποβληθούν σε ακτινοβολία σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσσαλονίκη και Κρήτη κυρίως, γίνονται όλο αυτό το διάστημα μετ΄εμποδίων λόγω του περιορισμού των πτήσεων και των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, με τους ασθενείς των μικρότερων νησιών να είναι σε ακόμα δυσχερέστερη θέση.

 

Στήριξε την προσπάθεια εδώ…

 

Παρότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου που εξυπηρετεί ασθενείς οι οποίοι είτε παρακολουθούνται γιατί έχουν τελειώσει τις θεραπείες τους είτε λαμβάνουν κάποιας μορφής θεραπεία, οι οποίοι ανέρχονται σε 1.382 ασθενείς από 1.132 ασθενείς μέχρι τον 12/2018 (22% αύξηση σε σχέση με το 2018!), εντούτοις για το Ακτινοθεραπευτικό δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα.

Συνολικά έγιναν στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου για το 2019, 2.100 χημειοθεραπείες, εξετάστηκαν 1.084 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και 1.194 ασθενείς στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία (σύνολο εξετασθέντων ασθενών στα ιατρεία του Τμήματος 2.278!).

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού, η ολοκλήρωση της περιόδου της καραντίνας θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας προσπάθειας για την δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, η οποία «πάγωσε» στη διάρκεια της θητείας του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.

Η λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στη Ρόδο είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Οι ογκολογικοί ασθενείς που χρήζουν ακτινοβολιών είναι πολλοί και δυστυχώς ο αριθμός τους βαίνει αυξανόμενος.

Στήριξε την προσπάθεια εδώ…

 

Διαβάστε ακόμη…

Οι Καρκινοπαθείς έχουμε Δικαίωμα στη Ζωή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *