ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην καρδιά του αυτισμού… επίσκεψη στο νοσοκομείο

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό να διαχειριστούν θετικά μια επίσκεψη στο νοσοκομείο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Ωνάση: «Στην καρδιά του αυτισμού με ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας».

Γίνετε εσείς οι επαγγελματίες που μεθοδικά θα μετατρέψουν το άγχος και την αναστάτωση των ιατρικών εξετάσεων σε θετική εμπειρία, αλλάζοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Η επίσκεψη στο νοσοκομείο μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση για τα άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν συχνά μεγάλες δυσκολίες ακόμα και για τις πιο απλές και αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίζεται με επιτυχία, έχοντας ως στόχο την εξοικείωση στη χρήση εκπαιδευτικού υλικού και στη δημιουργία εξατομικευμένων κοινωνικών ιστοριών, πρακτικών συμβουλών και βημάτων που θα προετοιμάσουν τα άτομα με ΔΑΦ κάθε ηλικίας να «πάνε στον γιατρό» για καρδιολογικές εξετάσεις.

Δωρεάν βιωματικό εργαστήριο για γονείς παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας με την στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση (Βίντεο)

Ημέρες & Ώρες

Τρίτες 9, 16 & 23 Απριλίου 2024
17:00-19:00
Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Απευθύνεται σε

Ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Διάρκεια προγράμματος

3 συναντήσεις των 120 λεπτών

Διαδικασία αίτησης και επιλογής

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.

Πληροφορίες

Πώς αντιμετωπίζουμε έναν άγνωστο χώρο; Την αναμονή, τα μηχανήματα, το άγγιγμα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό; Βρείτε απαντήσεις, συμβουλές και βοηθήστε τα άτομα με ΔΑΦ και τους συνοδούς τους να προετοιμαστούν κατάλληλα και μεθοδευμένα για την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο και συμβάλλετε ώστε μια αγχώδης διαδικασία να μετατραπεί σε θετική εμπειρία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής, Σκοπός και μεθοδολογία του προγράμματος

– Η διαδικτυακή παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική και στις 3 συναντήσεις του προγράμματος.

– Εξοικείωση με τα εγχειρίδια που έχουν εκδοθεί από την επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Στην καρδιά του αυτισμού».

– Εκπαίδευση στην εξατομικευμένη χρήση του εκπαιδευτικού εγχειριδίου κοινωνικών ιστοριών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατερίνα Δροσινού

Ειδική Παιδαγωγός, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής, M.Sc. Σχολικής Ψυχολογίας, Μέλος της επιστημονικής ομάδας των ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση

Πηγή: onassis.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *