ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοβαρά κύριε δήμαρχε; Η λέξη ΑμεΑ σας φαίνεται βρισιά; (Βίντεο)

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Μαρίνος Λάμπρος σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου στις 29/1/2021 (https://m.youtube.com/watch?v=ocE3RuCtkmE&feature=youtu.beο) ο δήμαρχος Πύργου είπε την φράση “να χαζογελάμε σαν αφηρημένα… ΑμεΑ” στους συνομιλητές του.

Σοβαρά κύριε δήμαρχε;

Σας φαίνεται οτι χαζόγελάνε τα παιδιά μας; Η λέξη ΑμεΑ σας φαίνεται βρισιά;
Το γέλιο τους για μας είναι η ζωή μας και ότι πολυτιμότερο έχουμε.
Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας και δεν θα σταματήσουμε να καταπολεμούμε τα φαινόμενα μισαναπηρισμόυ από όπου κι αν προέρχονται.
Πρώτα ήταν ο δήμαρχος Ζακύνθου τώρα ο δήμαρχος Πύργου. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη; δεν υπάρχουν πειθαρχικά όργανα για τους δημάρχους; χόλιο Βαγγέλης Καρατζάς – Πατέρας παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού)
Η αντίδραση των Συλλόγων αναπήρων ήταν άμεση…

«Απαράδεκτες εκφράσεις του Δημάρχου Πύργου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου»

Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Πύργου η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις απαράδεκτες και αναχρονιστικές εκφράσεις του που προσβάλουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/01/21 διατύπωσε τη φράση: «να χαζογελάμε σαν αφηρημένα, ΑμεΑ». Οφείλει ως άτομο που κατέχει δημόσιο αξίωμα να υποστηρίζει και να αναγνωρίζει τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

Το αναπηρικό- γονεϊκό κίνημα αγωνίζεται ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα τα οποία αναπαράγει η κοινωνία σε καθημερινές εκφράσεις. Εκφράσεις που υποβαθμίζουν τα άτομα με αναπηρία, συντηρούν μία κίβδηλη εικόνα και προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

“Καλούμε το δήμαρχο να ανακαλέσει δημόσια ζητώντας συγνώμη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους”

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ “ΗΛΙΣ” κα Αγαθή Ρηγοπούλου με αναρτησή της σχολίασε: “Ως πρόεδρος του σωματείου “ΗΛΙΣ” και ως περήφανη μητέρα ατόμου με αναπηρία καταδικάζω απερίφραστα τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πύργου σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η αντιμετώπιση των ΑμεΑ στον δήμο μας είναι το λιγότερο προβληματική. Αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Άτομα με αναπηρία για μας σημαίνει Δύναμη, Αγώνας και Καθημερινή Προσπάθεια. Αρετές που δεν φαίνεται να χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή.
Καλούμε το δήμαρχο να ανακαλέσει δημόσια ζητώντας συγνώμη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *