ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΚΟ

Σωματείο Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά

Το Σωματείο Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά ιδρύθηκε το 1993  με έδρα τo Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού, Μεσογείων 24, 115 27 Αθήνα.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Βασικοί άξονες των δράσεων μας

  • Υποστήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας μας, για καλύτερες συνθήκες νοσηλείας. Λειτουργεί Τμήμα Παιγνιοθεραπείας στo Νοσοκομείo, το οποίο υποστηρίζεται από εθελοντές.
  • Εκστρατείες προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης για παροχή δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας στις ακριτικές περιοχές της  χώρας με στόχο τη θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας  των παιδιών και των ενηλίκων.
  • Έργα υποδομών και στήριξη των μονάδων υγείας/νοσοκομείων με ιατρικό/ξενοδοχειακό εξοπλισμό
  • Ενημερωτικά/εκπαιδευτικά προγράμματα /ημερίδες
  • Δράσεις για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Επικοινωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 24, 115 27 ΑΘΗΝΑ

TΗΛΕΦΩΝΟ: 2107726814 | 2107726815

FAX:  2107799646

SITE: https://www.anoixtiagalia.gr

E-MAIL: fkp@otenet.gr  info@anoixtiagalia.gr

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/anoixtiagalia

FACEBOOK: https://www.facebook.com/anoixtiagkalia

LINKEDIN: https://www.linkedin.com/company/Anoixti-agkalia-open-arms-hug

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Φ.Κ.Π.Ι.

Στο Δήμο Κρωπίας λειτουργεί από τον Οκτώβριο 2006 Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές.  Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας).Καλύπτει όλη την Ανατολική Αττική , λειτουργεί καθημερινά 09.00-17.00 και παρέχει δωρεάν θεραπευτικά προγράμματα σε παιδιά ηλικίας  2,5-14 ετών.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινό πρωϊνό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης  για παιδιά ηλικίας 2,5-4ετών με αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές λόγου και ομιλίας, διαταραχές συμπεριφοράς και συναισθήματος και νοητική υστέρηση. Παρέχεται  εξατομικευμένο πρόγραμμα  ειδικών θεραπειών (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, θεραπείες ειδικής διαπαιδαγώγησης , μουσικοθεραπεία, εκπαίδευση σίτισης και αυτοεξυπηρέτησης).

Επίσης, στο Κέντρο Ημέρας παρέχονται δωρεάν  εξατομικευμένες  θεραπείες για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, μουσικοθεραπεία, εικαστικά, παιδοψυχιατρική παρακολούθηση) . Ταυτόχρονα υποστηρίζονται και οι οικογένειες των παιδιών με συμβουλευτική   γονέων.

Στόχοι του θεραπευτικού προγράμματος και της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης είναι: η καλλιέρ­γεια των κοινωνικών, γνωστικών και σωματικών δεξιοτήτων, το συναίσθημα και η επικοινωνία, η αποκατάσταση μαθη­σιακών δυσκολιών, η στήριξη της οικο­γένειας και του παι­διού, η διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευτικής φροντίδας των παιδιών στην κοινότητα.

Επικοινωνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 181, 19 441 ΚΟΡΩΠΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 210 6026212

SITE:  https://www.anoixtiagalia.gr

E-MAIL:  kimeras@otenet.gr

FACEBOOK:  https://www.facebook.com/kimerasanoixtiagkalia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *