ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πέρασαν 3 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο την αγαπημένης μας πιτσιρίκας με τις αφέλειες”

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: “Μηδενική Ανοχή” σε ανάρτησή της υπενθυμίζει τον θάνατο της Έλλης πριν 3 χρόνια και καλεί την κοινωνία των ανθρώπων σε συμπόρευση ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στις λογικές της «ιδρυματικής φροντίδας».

 

Αναλυτικά…

Πέρασαν 3 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο την αγαπημένης μας πιτσιρίκας με τις αφέλειες.
Πέρασαν 3 χρόνια και η αποϊδρυματοποίηση δεν αποτελεί αίτημα της κοινωνίας ενώ η πολιτεία με διάφορες προφάσεις συνεχίζει να παρουσιάζει ασκήσεις επί χάρτου και όχι πράξεις.

Λίγα λόγια αφιερωμένα στη μνήμη της Έλλης.

Την Έλλη τη συναντήσαμε τον Νοέμβριο του 2015 στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών. Βρισκόταν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο που ονομάζεται «soft room». Τις ελάχιστες ώρες που περνούσε έξω ζητούσε να βρίσκεται με μια συνομήλικη φίλη της από το διπλανό δωμάτιο που «ζούσε» μέσα σε ένα κλουβί. Η Έλλη και η Μαρία, τα δύο 12χρονα των Λεχαινών πήγαιναν 3 φορές την εβδομάδα στο ειδικό σχολείο των Λεχαινών συνοδεία νοσηλεύτριας με λευκή ποδιά και μπλε γάντια και όταν επέστρεφαν έμπαιναν στο κλουβί και στο «soft room» αντίστοιχα. Την ιδρυματική απάνθρωπη ρουτίνα τους έσπασε η δική μας παρουσία.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής μας τα «κορίτσια μας», με δική μας ευθύνη, βγήκαν στον ήλιο, έκαναν κούνια, γέλασαν με την ψυχή τους και περάσαμε μαζί τους αξέχαστες στιγμές. Με την επιστροφή μας από τα Λεχαινά, ένα από τα πράγματα που αξιώσαμε από το αρμόδιο υπουργείο ήταν η μεταφορά των δύο ανήλικων ατόμων από τα Λεχαινά. Πράγματι, στις 07/3/2016, η Έλλη και η Μαρία μεταφέρθηκαν στο ΚΑΑΠ (Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων) Βούλας. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αρκετές φορές εντός και εκτός ιδρύματος τα κορίτσια μας.

Στις 19/2/2019, ενημερωθήκαμε ότι η 15χρονη Έλλη πέθανε. Στον μακρύ κατάλογο των αναπήρων που έζησαν όλη τους τη ζωή σε ίδρυμα προστέθηκε το κορίτσι με τις αφέλειες.
Έλλη δεν σε ξεχνάμε!

ΚΑΛΟΥΜΕ την κοινωνία των ανθρώπων σε συμπόρευση, ώστε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις λογικές της «ιδρυματικής φροντίδας».

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *