ΑΠΟΨΕΙΣ

Προβληματισμός και φόβος για τη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης

Έντονα προβληματίζει τον κόσμο η απόφαση της κυβέρνησης, να μετατρέψει το Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για 6 εβδομάδες, αναστέλλοντας τις βραδινές του εφημερίες.

Ο κ. Βαγγέλης Τσαγανός, με επιστολή του στο nevronas.gr, εκφράζει τον προβληματισμό και τον φόβο του γι’ αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης.

 

«Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την περασμένη εβδομάδα, πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι το Παίδων Πεντέλης θα γίνει Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, απόφαση του υπουργού υγείας κ. Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Γκάγκα, ότι στο Παίδων Πεντέλης θα κοπούν οι βραδινές εφημερίες.

Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι αυτό έχει ως συνέπεια, εάν ένα παιδί, έχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, αυτές τις ώρες και δεν εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο άμεσα, μπορεί να κινδυνεύσει η υγεία του, ακόμα και για η ζωή του.

Όπως, πριν κάποιες μέρες, που έτυχε να είμαι έξω από την πύλη του Παίδων Πεντέλης, απογευματινή ώρα, και είδα ένα παιδάκι που είχε καταπιεί απορρυπαντικό! Δηλαδή, έτσι και συμβεί κάτι, απογευματινές και βραδινές ώρες, τι θα γίνει;.. Θα αναγκαστούν οι γονείς να τρέχουν στο Παίδων Αγία Σοφία, στο κέντρο;

Και, επιπλέον, ποιος μας εγγυάται ότι το Παίδων Πεντέλης θα είναι μόνον προσωρινά και μόνον για έξι εβδομάδες εμβολιαστικό κέντρο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση;

Πότε θα τελειώσουν οι εμβολιασμοί και τί θα γίνει μετά, θα εφημερεύει, σε κανονική λειτουργία;

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση το θέμα;

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί, χιλιάδες μικρούς ασθενείς. Είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλες τις περιοχές των βορείων προαστίων. Επίσης φέρνουν και παιδιά από την Εύβοια.

Μέχρι πρότινος, εφημέρευε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη Και κάθε δεύτερη Κυριακή όλο το εικοσιτετράωρο και καθημερινές από 8.00 – 14.00 ενώ τώρα εφημερεύει μόνο πρωινές ώρες μέχρι τις 14: 00μ.μ. και όχι μέχρι τις 14.30μ.μ.όπως πριν.

Την Κυριακή 16/1/2022 έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης, να αναστείλει τις βραδινές εφημερίες.
Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να στείλει περιπολικά της αστυνομίας, με συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ, γιατί οι εργαζόμενοι ζητούσαν να δουλέψουν και η κυβέρνηση δεν τους το επέτρεπε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, δεν είπαν ότι δεν θέλουν να γίνονται εμβολιασμοί, γιατί ήδη αυτό γίνεται, αλλά να μην σταματήσουν οι εφημερίες. Να παραμείνει ενταγμένο κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών

ΥΓ. Είμαι 34 ετών. Γεννήθηκα με σοβαρά προβλήματα, λόγω ποσοστού αναπηρίας 82% και άνω, και οι γονείς μου αντί να μου δώσουν αυτό που οι περισσότεροι γονείς θα έδιναν στο παιδί τους, αγάπη και αγκαλιά, προτίμησαν να με παρατήσουν στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Βορείου Αττικής δέχτηκα πολλαπλές εγχειρήσεις καθώς πάσχω από αρθρογρύπωση. Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς μικρά παιδάκια στα βόρεια προάστια. Οι γιατροί βλέπουν τους μικρούς ασθενείς σαν δικά τους παιδιά.

Σε αυτό το νοσοκομείο όταν ήμουν μωρό, νοσηλεύτηκα. Πήγα να πεθάνω αλλά με την βοήθεια των γιατρών επέζησα. Και αυτό το χρωστάω σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που με έφεραν στη ζωή. Δεν είναι τυχαίο που υποστηρίζω την συνεχή και συστηματική λειτουργία του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *