ΑΡΘΡΑ

Πλανήτης… Αρνητικής Πίεσης!

Ημερολόγιο καταστρώματος: 18η μέρα καραντίνας και έχουμε αρχίσει να την… ακούμε. Οι συνέπειες του εγκλεισμού αρχίζουν να εκδηλώνονται.

 

του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Εξάλλου, οι περισσότεροι, δεν έχουμε μπει, ποτέ, σε καραντίνα. Άσε που οι νεώτεροι δε την ξέρουν, ούτε καν ως λέξη. Προσωπικά, δε θυμάμαι ποτέ, η ειδησεογραφία να καταλαμβάνεται –αποκλειστικά- από ένα θέμα κι εμείς τώρα αρχίζουμε να συνηθίζουμε στις εφιαλτικές σκηνές του κορονοϊού. Αυτό είναι το χειρότερο. Ότι εξοικειωνόμαστε με τον θάνατο!

Βέβαια, αυτή μου η παρέμβαση θέλει να εστιάσει στη μοναδική θετική συνέπεια του κορονοϊού κι αυτή δεν είναι άλλη από την ομόθυμη διάθεση, όλων –ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας- των ανθρώπων, ενάντια στον πόλεμο και υπέρ μιάς παγκόσμιας ειρήνης. Τελικά, έπρεπε να ενσκήψει ο κορονοϊός, για να δικαιωθούν οι… εφηβικές μας αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Τότε που φωνάζαμε να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι στρατόκαβλοι μας λέγανε ντακότες! Δε μιλάω για τους φασίστες, που, με τον κορονοϊό, φάγανε μεγάλη ήττα, αφού τα όποια “επιχειρήματα” είχαν, κατέρρευσαν, σαν τραπουλόχαρτα, μπροστά στον οδοστρωτήρα του κορονοϊού.

Aν με ρωτήσετε ποιο κακό είναι το χειρότερο, ο κορονοϊός ή ο φασισμός, σίγουρα θα πω ο κορονοϊός, γιατί στον φασισμό έχω κάνει… εμβόλιο.

Το χειρότερο όμως είναι, όταν ο φόβος του κορονοϊού εκδηλώνεται με φασιστικές μεθόδους κι αυτό θα συμβαίνει όσο περνούν οι μέρες κι ο… Μολώχ του κορονοϊού θα τρώει όλο και περισσότερους. Ναι, αλλά αυτό το τέρας δε φοβάται, ούτε τους ναζιστικούς σταυρούς, ούτε τα ξυρισμένα, αλλά άδεια κεφάλια. Φοβάται μόνο την ενσυνείδητη πειθαρχία και την κοινωνική συνοχή. Ας είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε!

 

Διαβάστε ακόμη…

Ο Πολιτισμός του… Πανικού ή ο Πανικός… του Πολιτισμού;

 

 

Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *