ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράλληλη Στήριξη: “Μας στερήσατε την ευκαιρία ομαλής συνέχισης…”

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ με επιστολή του προς τον
Προϊστάμενο τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων Διεύθυνσης β’ Ανατολικής Αττικής κο. Τηλέμαχο Ράπτη, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Υφ.Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή, καταγγέλει τα κενά που υπάρχουν στο σχολείο στην Παράλληλη Στήριξη των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, με αποτέλεσμα να μείνουν αστήρικτοι στο εκπαιδευτικό πλαίσιο στερούμενα των δικαιωμάτων τους.

 

Η κατάσταση στα περισσότερα σχολεία της χώρας, σε σχέση με την Παράλληλη Στήριξη, είναι απελπιστική. Τα μηνύματα τόσο από τους γονείς, όσο και από τους εκπαιδευτικούς δείχνουν ότι για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες θα είναι στο περιθώριο.

Αναλυτικά…

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 3/9/2021
Αρ.εξ.πρωτ.: 3/21

Αξιότιμε κε Ράπτη.

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε την 1η Σεπτεμβρίου ότι το Γυμνάσιο Χαλκουτσίου δεν έχει ανοιχτό κενό στις παράλληλες στηρίξεις, οπότε μέχρι αγνώστου β’ φάσεως προσλήψεων τα παιδιά μας (φάσμα του Αυτισμού) θα μείνουν αστήρικτα στο εκπαιδευτικό πλαίσιο στερούμενα των δικαιωμάτων τους.

Δεν θα μπούμε στον κόπο να ρωτήσουμε γιατί και πως.

Ευθέως καταγγέλλουμε αυτή την παράλειψη αισθανόμενοι περιθωριοποιημένοι και επιθυμούμε άμεση αποκατάσταση των παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης στο Σχολείο μας με τοποθέτηση Εκπαιδευτικών.

Υπήρχαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ήθελαν να συνεχίσουν στο Σχολείο μας με τα ίδια παιδιά, γεγονός που θα ήταν ιδανικό για την πρόοδό τους αλλά αυτό δεν είναι πια εφικτό λόγω του αποκλεισμού του Σχολείου μας από την α’ φάση προσλήψεων.

Μας στερήσατε την ευκαιρία ομαλής συνέχισης, μάλιστα εν καιρώ πανδημίας που όλα έτσι κι αλλιώς είναι δυσκολότερα.

Ακριβώς το ίδιο αποφασίστηκε και για την εξαιρετική Μαθηματικό κα Μαραγκού, η οποία έχει κοινοποιήσει μεταξύ άλλων παραληπτών, ένσταση στον Σύλλογό μας για την μεταφορά της στην οργανική της(Σκάλα Ωρωπού) ενώ η ίδια ζήτησε συνέχιση στο Χαλκούτσι ώστε να μην χαθεί η εκπαιδευτική πρόοδος των μαθητών, η οποία επιτεύχθηκε έτσι κι αλλιώς μέσα από δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχώς ως Σύλλογος έχων στους κόλπους του, γονείς παιδιών με αναπηρία, νοιώθουμε ακόμη μια φορά την κρατική αδικία να πέφτει στους ώμους των παιδιών μας και ξαναμπαίνουμε όπως πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια χρονιά γεμάτη ανασφάλεια αφού η μαθητική κοινότητα είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα και ο κάθε κρίκος της είναι πολύτιμος.

Αλλά μάλλον αυτό το ξεχάσατε για το δικό μας Σχολείο γι’ αυτό κι εμείς μέχρι να αποκατασταθεί, θα σας το υπενθυμίζουμε.

Αυτή για μας είναι ιερή υποχρέωση.

Επειδή ξέρουμε ότι ο χρόνος μας παροντικά έχει χαθεί, περνάμε επί τόπου σε δημοσιοποίηση του προβλήματος ώστε να μην χαθεί και μελλοντικά.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Συλλόγου
Η πρόεδρος
Μαρία Κασαμπαλάκου

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *