Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Recent

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026

      «Κι όμως Μπορώ»… να γίνω ένας άνθρωπος που κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο

      July 23, 2026

      REFRAME by Nevronas.gr + EVArtist: Eικαστικός διάλογος με την επικαιρότητα και την αναπηρία

      July 22, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

      July 28, 2026

      Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

      July 28, 2026

      Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

      July 27, 2026

      Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

      July 25, 2026

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • PROJECTS
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Home » Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας “Για την Ασφάλεια και την Ευγένεια στους Δρόμους”
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας “Για την Ασφάλεια και την Ευγένεια στους Δρόμους”

    March 16, 20215 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Για 14η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ), με την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και τη στήριξη πλήθους άλλων φορέων και οργανώσεων. Την εβδομάδα αυτή συσπειρώνονται φορείς και δυνάμεις της χώρας μας για την προώθηση κρίσιμων ζητημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα.

     

    14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
    (15-22 Μαρτίου 2021)

    Για την Ασφάλεια και την Ευγένεια στους Δρόμους

    Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού, της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει, μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα και τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας.

    Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας εντάσσονται και δύο ακόμη εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο τόσο σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας που μας αφορά όλους:

    • Το Σάββατο 13/3/2021 (19:00-20:00), θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση στην εκπομπή Open Your Mind της διαδικτυακής πλατφόρμας nevronas.gr με θέμα «Μιλάμε για την Οδική Ασφάλεια».
      Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, η Παραολυμπιονίκης του Στίβου κυρία Δήμητρα Κοροκίδα και η Αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κυρία Αδαμαντία Ζαχαριάδη.
      Συντονιστές: Νικόλας Τσιλιβαράκος και ο Νίκος Παγίδας ενώ η εκπομπή θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom στην επίσημη σελίδα του nevronas.gr στο Facebook.
    • Την Κυριακή 14/3/2021 (10:00-13:00), θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδηγών και πολιτών, σε επιλεγμένους δρόμους και σημεία του Δήμου Αχαρνών – Θρακομακεδόνων.
      Η δράση θα υλοποιηθεί με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντές Αχαρνών –Θρακομακεδόνων, του Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων και τη συμβολή της Τροχαίας Νέας Ιωνίας.

    Οι κυριότερες δράσεις της εβδομάδας αφιερωμένης στην Οδική Ασφάλεια είναι:

    • “Ανέβασε μια selfie” για την προώθηση της παγκόσμιας καμπάνιας THIS IS MY STREET που συντονίζει το Ινστιτούτο, σε Ελλάδα και Κύπρο, ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
      Με την καμπάνια αυτή δίνεται φωνή στους νέους αλλά και στους πολίτες γενικότερα ώστε να απαιτήσουν δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων στους δρόμους και την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δράση για το σχεδιασμό και τη συνύπαρξη σε βιώσιμες πόλεις.
      Στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, θα αναρτώνται, στο διάστημα 15-22 Μαρτίου, φωτογραφίες (selfies) των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία, κρατώντας τα μηνύματα της εκστρατείας για πιο ασφαλείς και υγιείς καθημερινές διαδρομές.
      Υποστηρικτές αυτής της δράσης, ανάμεσα σε άλλους τοπικούς παράγοντες και φορείς, είναι ήδη ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης καθώς και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλος που θα φωτογραφηθούν, με σχετικά message boards, σε περιοχές που έχουν γίνει ή χρήζουν παρεμβάσεων υποδομών Οδικής Ασφάλειας σε διάφορα σημεία της πόλης.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούνται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το θέμα.

    Περισσότερα για την καμπάνια καθώς και απόκτηση των message boards, για να φωτογραφηθείτε, θα βρείτε στο www.mystreetgreece.com

    • Την Πέμπτη 18/3/2021, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα συμμετάσχει με την Πρόεδρό του και Στελέχη του Ινστιτούτου στο 25ο Συνέδριο European Level Crossing Forum ELCF που συντονίζεται από τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων (UIC) και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Το 25ο ELCF αφορά σε θέματα ασφάλειας στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων.
    • Την Παρασκευή 19/3/2021 (17:00-20:00) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ψηφιακή Δημιουργία και Οδική Ασφάλεια» σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
    • Η Δευτέρα 22/3/2021 συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (σε συνεργασία με Responsible Young Drivers – RYD), μία πρωτοβουλία που στόχο έχει να υπενθυμίσει σε όλους τους πολίτες ότι η επιθετική και ανεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει τροχαία δυστυχήματα. Για το σκοπό αυτό, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα προωθήσει έναν χρηστικό «σελιδοδείκτη» με συμβουλές που στοχεύουν στη διάδοση σημαντικών μηνυμάτων για την ευγένεια στο δρόμο.

    Επίσης τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, που είναι παράλληλα και η Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος, συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Διοίκηση του Ινστιτούτου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να συζητηθούν θέματα οδικής ασφάλειας και προώθησης της εκστρατείας Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ (THIS IS MY STREET).

    Πανελλαδική τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια

    Με 4 τηλεοπτικά κοινωνικά μηνύματα, η καμπάνια ενημέρωσης του Ινστιτούτου εστιάζει σε ξεχωριστά, αλλά εξίσου, κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια των οδηγών. Τα μηνύματα αφορούν στη μη χρήση ζώνης, στη μη χρήση κράνους, στην απόσπαση προσοχής και στην ακατάλληλη ταχύτητα, παράγοντες που και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει κατά προτεραιότητα για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
    Η καμπάνια θα μεταδίδεται από τους Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μέχρι και το τέλος Απριλίου με σύμφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).

     

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

     

    Πηγή: https://www.ioas.gr/

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΣυζήτηση: “Μιλάμε για τον Μισαναπηρισμό”
    Next Article Εικονικές Εμπειρίες… Νέοι χωρίς Αυτονομία

    Δειτε και αυτα

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026

    Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

    July 25, 2026

    REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

    July 24, 2026

    «Για τον Θοδωρή, για τα παιδιά της γαλαρίας και τις υποτιμημένες ζωές μας»: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

    July 24, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η Σιωπή του Άργους: Όταν ο Ικανοτισμός Στραγγαλίζει την Ενσυναίσθηση

    July 20, 2026

    Υπάρχει μια τρομακτική στιγμή στην ιστορία των κοινωνιών, όπου οι δομές αποκαλύπτουν το πιο σκληρό…

    Θα χορεύουμε με το καρπούζι στο χέρι

    July 6, 2026

    «Υγιή κτίρια», νευροδιαφορετικότητα και γνωστική λειτουργία: ο ρόλος του εσωτερικού περιβάλλοντος στη μάθηση και την ευεξία

    June 18, 2026

    Όταν το σώμα γίνεται έργο τέχνης: Η αναπηρία ως δημιουργική εμπειρία και όχι ως περιορισμός

    June 15, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • Buy Now
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.