ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάμε «Χεράκι Χεράκι» με την Μέιμπελ Αργυρώ για να την βοηθήσουμε να περπατήσει;

Η Μέιμπελ Αργυρώ είναι μια ευτυχισμένη 6χρονη που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση που χρειάζεται την βοήθεια μας για να περπατήσει.

Πάμε “Χεράκι Χεράκι” με την Μέιμπελ Αργυρώ;

Η Μέιμπελ Αργυρώ είναι μια ευτυχισμένη 6χρονη που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Η Μέιμπελ Αργυρώ και ο δίδυμος αδερφός της, ο Άρθουρ, γεννήθηκαν πρόωρα και περάσανε τους πρώτους 2 μήνες τους στη ΜΕΝΝ και στο νοσοκομείο. Το ταξίδι της Μέιμπελ Αργυρώς ξεκίνησε με την εγκεφαλική της βλάβη που ήταν εμφανής από το πρώτο υπερηχογράφημα και επιβεβαιώθηκε αργότερα από την μαγνητική τομογραφία.

Ως μωρό, η Mabel αντιμετώπισε προκλήσεις και αναπτυξιακή καθυστέρηση. Τα άκρα της ήταν άκαμπτα και τα χέρια της τεντώνονταν στο σώμα της με τα πόδια ίσια. Ξεκίνησε φυσικοθεραπεία σε ηλικία μόλις 2 μηνών, συνεχίζεται σήμερα και θα συνεχίσει και μετά την ενηλικίωση της. Η εγκεφαλική παράλυση επηρεάζει κινητικά τα χέρια και τα πόδια της, με αποτέλεσμα την σπαστικότητα – ξαφνικές ακούσιες μυϊκές κινήσεις και εκτάσεις που ειναι πιο αισθητές στα πόδια της. Δεν έχει ακόμη περπατήσει ανεξάρτητα και βασίζεται σε έναν περιπατητήρα για σύντομες προσβάσιμες διαδρομές και ένα καροτσάκι για όλες τις μετακινήσεις της.

Η Μέιμπελ Αργυρώ είναι ένα παιδί χαρούμενο, γεμάτo αγάπη και περιέργεια. Της αρέσει να συνομιλεί, να τραγουδά, να ζητά τραγούδια και ιστορίες Peppa Pig απο το έξυπνο ηχείο. Λατρεύει το διάβασμα, το κολύμπι, τα ασανσέρ, τα μικρόφωνα, τις κούνιες και το tablet της. Ξέρει να λέει «σ’ αγαπώ» σε 10 γλώσσες και συχνά μοιράζεται αυτή την αγάπη με όλους γύρω της. Έχει ταλέντο στο να λέει αστεία (Αγγλικό χιούμορ) και είναι γνωστή ως η πιο φασαριόζα στο σπίτι!

Τα συναρπαστικά νέα είναι ότι η  Μέιμπελ Αργυρώ έχει λάβει ιατρική έγκριση για μια εγχείρηση που θα αλλάξει τη ζωή της και ονομάζεται Επιλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή (Selective Dorsal Rhizotomy). Αυτή η πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την ακριβή αποκοπή των αισθητήριων νευρικών ινών που συνδέουν τους μυς της με το νωτιαίο μυελό. Γίνεται στην Αμερική, στο St.Louis απο τον εφευρέτη της τον Dr.Park. (θα βρείτε λεπτομέρειες για την επέμβαση στην σελίδα μας)

Η σπαστικότητα που προκαλείται απο την εγκεφαλική παράλυση θέτει πολλές προκλήσεις στα παιδιά, εμποδίζοντας την ομαλή ανάπτυξη των μυών, προκαλώντας επώδυνες μυϊκές συσπάσεις και ορθοπεδικές παραμορφώσεις. Πολλά παιδιά καταλήγουν με πολλαπλες ορθοπεδικές επεμβάσεις με τεράστιο χρόνο αναρρωσης μεχρι την ενηλικίωση τους και αργότερα. Ωστόσο, με την επέμβαση SDR, έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τη σπαστικότητα της Μέιμπελ Αργυρώς σε αυτό το πρώιμο στάδιο, μειώνοντας αποτελεσματικά την σοβαρότητα αυτών των παραμορφώσεων και δίνοντας στη Μέιμπελ Αργυρώ την δυνατότητα να βαδίσει αυτόνομα! Το ταξίδι στην Αμερική θα είναι για παραπανω απο 4 εβδομάδες και θα συμπεριλαμβάνει 3 εβδομάδες αποκατάστασης, ενοικιάσεις και αγορά εξοπλισμού. Και μετά το ταξίδι στην Αμερική, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται με εντατικό προγραμμα Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας και αγορές εξοπλισμού και ιατρικά ραντεβού. Το κόστος υπολογίζεται άνω των 100,000 ευρώ.

Πιστεύουμε στη δύναμη και την ανθεκτικότητα της Μέιμπελ Αργυρώς. Έχει ήδη καταφέρει πολλά με την σκληρή δουλειά και χρειάζεται την βοήθεια σας για να κάνει το άλμα προς την ανεξαρτητη βάδιση. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής της και να την βοηθησει να περπατησει αυτονομα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουμε τώρα και ζητάμε την στήριξη σας!
Ευχαριστούμε πάρα πολυ, θα σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδο της Μέιμπελ Αργυρώς και την πρόοδο των προσπάθειών μας να καλύψουμε τις ιατρικές της ανάγκες!

Για να προσφέρετε οικονομικά:

IBAN: GR4601727650005765110525201
BIC: PIRBGRAA
Name: Mabel Wilson / Maria Bountouraki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *