#OurSpecialStory DIGITAL CAMPAIGN: Αυτή η καμπάνια δημιουργήθηκε από δύο κοινωνικές επιχειρήσεις ΑΜΚΕ, το HouseHub και το NISSIMOU κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος #HouseHubProjectSpetses.
Μαζί, πιστεύουμε ότι μητέρες και οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά με διαφορετικότητα στην Ελλάδα χρειάζεται να αναλάβουν στην καθημερινότητά τους πολλαπλούς ρόλους εκτός μόνο από τον γονεϊκό ρόλο τους. Εκτός από τον ρόλο της μητέρας ή του πατέρα, έχουν και ρόλους στον εργασιακό χώρο που θα πρέπει να παραμελήσουν μερικές φορές για να γίνουν φροντιστές των παιδιών τους που τους έχουν ανάγκη. «Γονείς φροντιστές» είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν από ‘πρώτο χέρι’ την έννοια της συμπερίληψης ή μάλλον της έλλειψης της πρακτικής σε ότι αφορά την συμπερίληψη στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή την διαδικτυακή καμπάνια που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2025 οραματιζόμαστε να δώσουμε μία φωνή στις special families/ ιδιαίτερες οικογένειες δημιουργώντας μία πλατφόρμα που μέσα από αυτήν θα μπορούν να μοιραστούν τις μαρτυρίες και την ιστορία τους. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε να αυξηθεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα της συμπερίληψης.
Πως μπορείτε να πάρετε μέρος;
Για όλες τις μητέρες και πατέρες, οικογένειες και φροντιστές που θα είχαν ενδιαφέρον να μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους μπορούν να στείλουν μέιλ στο hello.hhps@gmail.com από τις 1-30 Νοεμβρίου 2025.
Θα πάρουμε συνέντευξη από μητέρες, πατέρες, οικογένειες και φροντιστές σε σχέση με τα θέματα της συμπερίληψης σε διαφορετικά πλαίσια : στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα. Τι γνωρίζουν σε σχέση με τους νόμους που υπάρχουν στην Ελλάδα για την συμπερίληψη, και πως βλέπουν μελλοντικά την συμπερίληψη για τους ίδιους και τα παιδιά τους;
Αυτές οι μαρτυρίες και οι ιστορίες θα παρουσιαστούν και θα προωθηθούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στο Facebook και στο Instagram σε μηνιαία συχνότητα.
*Η καμπάνια αυτή είναι εμπνευσμένη από ένα εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2025 στις Σπέτσες στο πλαίσιο του προγράμματος «συμπερίληψη για κάθε παιδί» και πραγματοποιήθηκε από το Community Trust Spetses και τον Δήμ ο Σπετσών και τη συνεργασία μ ε την Δρ Έλενα Σουκάκου, το Παιχνιδαγωγείο και τις ΜΚΟ HouseHub και NISSIMOU στις Σπέτσες.
Τι είναι το NISSIMOU ;
Το όραμα από το NISSIMOU, είναι να αλλάξει την ζωή στις τοπικές οικογένειες δίνοντας την πρόσβαση σε θεραπείες και στήριξη, όπως επίσης προωθώντας ένα περιβάλλον συμπερίληψης στο νησί.
- Δημιουργούμε και συντηρούμε το πρώτο συμπεριληπτικό θεραπευτικό χώρο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, όπου γίνονται θεραπευτικές παρεμβάσεις και συνεδρίες
- Βρίσκουμε αναγνωρισμένους και έμπειρους θεραπευτές, που μπορούν να έρθουν στο νησί και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Αθηνά και σε άλλα παιδιά που το έχουν ανάγκη.
- Καλύπτουμε τα έξοδα της διαμονής και μεταφορά τους στο/από το νησί.
Το HouseHub AMKE είναι ένας αυτοχρηματοδοτούμενος συνεργατικός χώρος για επαγγελματίες και οργανώσεις που έχουν σαν στόχο, την ενδυνάμωση του ατόμου και το ευ ζην της οικογένειας σε ένα διαγενεακό περιβάλλον. Οι κύριοι πυλώνες του HouseHub είναι : HouseHub #co-work, HouseHub #consult και HouseHub #events.
Το HouseHub AMKE είναι μια κοινότητα από ανθρώπους σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους που έχουν σαν όραμα, μια κοινωνία πιο ισότιμη, πιο ανοιχτή στη διαφορετικότητα και στη σύμπραξη των ατόμων μεταξύ τους, έχοντας παρόμοιες φιλοσοφίες και στάσεις ζωής.
HOUSE HUB PROJECT SPETSES
#HHPS
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με την συνεργασία της Hannah Beraud Hindi, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ NISSIMOU στις Σπέτσες και μητέρα ενός κοριτσιού, της Αθηνάς που είναι 7 χρονών με διαβήτη τύπου Α και μη λεκτικό αυτισμό και της Ελληάννας Μάντακα-Brinkmann, λογοπεδικού και συνιδρύτρια της ΑΜΚΕ HouseHub στην Κηφισιά με μεγάλη θεραπευτική εμπειρία.
Μαζί οι δύο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις μέσα από το μοναδικό #HouseHubProjectSpetses, συνεργαζόμαστε με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ανθρώπων στα θέματα της νευροδιαφορετικότητας και της συμπερίληψης μέσα στις κοινότητες που βρισκόμαστε.
Αυτό το έχουμε πραγματοποιήσει μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, εργαστήρια και σεμινάρια για:
- Διαφορετικές παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας
- Δημιουργώντας παιδικές ομάδες συμπερίληψης
- Χρησιμοποιώντας το γλωσσικό πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ ( μέσα από ομιλία, νοήματα και σύμβολα) στο πλαίσιο της οικογένειας ανάλογα με τις ανάγκες
- Το παιχνίδι σαν μέσο επικοινωνίας
- Πως δημιουργούμε ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον για τα παιδιά και τις οικογένειες τους
- Δημιουργώντας ένα ολιστικό πλαίσιο για τις οικογένειες
- Συμπεριληπτικό παιχνίδι στην κοινότητα
| info.nissimou@gmail.com | househub2017@gmail.com | hello.hhps@gmail.com | ||
| Διεύθυνση: Όθωνος 93, Κηφισιά 14561 | ||||
| IBAN: | ||||
| GR30 0110 4700 0000 4700 | Facebook & Instagram: HouseHub.gr | |||
| 0352469 | ||||
| SWIFT BIC: ETHNGRAA | Website: HouseHub.gr | |||
| VAT: 802599398 | ||||
Address: Agios Panteleimonas,
Spetses 18050, Greece