ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Κορίνθου οι 1οι στην Ελλάδα που κάνουν Εικονική Ποδηλασία! (Βίντεο)

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Κορίνθου, έχουν την δυνατότητα μέσω του προγράμματος Virtual Sport Project  να είναι οι πρώτοι στην Ελλάδα που κάνουν Εικονική Ποδηλασία! 

Το Virtual Sport Project που έφερε στην Κόρινθο ο Πάνος Θεοχάρης βρήκε την εφαρμογή του σε κάτι το εξαιρετικά σπουδαίο – βελτίωσε τη ζωή των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αναφέρει σχετικά το Loutrakitv.gr

Η ιδέα προέκυψε όταν η εργοθεραπεύτρια των παιδιών κ Γεωργακαράκου Πατρίσια που αγαπάει και εκείνη την ποδηλασία αξιοποίησε την άνεση του Virtual Sport Project και αποφάσισε να “μυήσει” τα παιδιά σε αυτό. Το Virtual Sport Project είναι μία προσομοίωση της ποδηλασίας σε πραγματικές συνθήκες που όμως διεξάγεται σε αίθουσα με ασφάλεια. Όπως εξηγεί η κ Γεωργακαράκου στο βίντεο που ακολουθεί, τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα μιας και στην αρχή τα παιδιά δεν μπορούσαν καν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ενώ τώρα έφτασαν στο σημείο να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα!

Πρέπει εδώ να πούμε ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κόρινθο και στον χώρο του Virtual Sport Project είναι μία Πανελλαδική πρωτιά. Τα ακριβή αποτελέσματα θα εκτιμηθούν στο τέλος της χρονιάς για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν περαιτέρω. Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι άκρως ενθαρρυντικά.

«Αυτισμός: Υπάρχουμε μαζί» nevronas.gr και «Ειδικές αποστολές»!

«Αυτισμός: Υπάρχουμε μαζί» nevronas.gr και «Ειδικές αποστολές»!

Εμείς λοιπόν εδώ στο Loutrakitv.gr νιώσαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια όχι για να κυνηγήσουμε την αποκλειστικότητα (που φυσικά δεν μας πειράζει καθόλου) αλλά επειδή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ευτυχών συγκυριών, μιας συνάντησης ανθρώπων που δίνονται σε σε αυτό που κάνουν και έτσι ο κόσμος μας κινείται μπροστά ακόμα κι όταν φαινομενικά μένει στην ίδια θέση.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: loutrakitv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *