ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι στη συρρίκνωση – κατάργηση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου ενημερώθηκε πρόσφατα για την επιβολή, με προφορική εντολή, της μείωσης των διαθέσιμων αιθουσών και της συγχώνευσης τμημάτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα με ενέργειες της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας αλλά και με την εμπλοκή του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, «η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Β. Νίνου εκτελώντας εντολές του κ. Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ο οποίος θεωρούσε ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου έχει “πολύ απλωθεί” και με την εμπλοκή του Προέδρου της Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου Π. Σαγρή επέβαλαν, στην αρχή του φετινού σχολικού έτους, την παραχώρηση αιθουσών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, που συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, με αρνητικές συνέπειες για τις/τους μαθήτριες/μαθητές του, καταργώντας το γραφείο των εκπαιδευτικών του σχολείου και μετατρέποντας το σε αίθουσα διδασκαλίας και ακόμα χειρότερα εγκαθιστώντας αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου στο χώρο που είχε χαρακτηριστεί ως χώρος εστίασης (κουζίνα) και είχε μετασκευαστεί πριν λίγα χρόνια γι’ αυτό τον σκοπό με δαπάνες της πολιτείας».

Και ο σύλλογος συνεχίζει: «Όλα αυτά έγιναν με την αόριστη υπόσχεση από την πλευρά της Δ. Ε. Π. Αμαρουσίου και του προέδρου της Π. Σαγρή ότι θα φροντίσει ο Δήμος Αμαρουσίου να εξασφαλίσει δύο αίθουσες ελαφράς προκατασκευής (container) στο μέλλον για τις ανάγκες του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. Περαιτέρω ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων ζητήθηκε πάλι με προφορική εντολή συγχώνευση τμημάτων με μετακίνηση 7 μαθητών ενώ μετακινήθηκε μια εκπαιδευτικός (δασκάλα) σε άλλο σχολείο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρώντας απαράδεκτες όλες τις παραπάνω ενέργειες εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και διεκδικεί την άμεση άρση της απόφασης για συγχώνευση των τμημάτων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο.

Θέτουμε επίσης το ερώτημα με ποια αρμοδιότητα εμπλέκεται η ΔΕΠ Αμαρουσίου και ο Πρόεδρός της κος Π. Σαγρής ασκώντας πιέσεις για παραχωρήσεις αιθουσών μεταξύ Ειδικού Σχολείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου;

Η προσπάθεια συρρίκνωσης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το οποίο στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα εγείρει ανησυχίες και ερωτηματικά αναφορικά με το μέλλον της λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το οποίο και στο παρελθόν κινδύνεψε πολλές φορές να αποβληθεί από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ως εμπόδιο για την μετεξέλιξη του Σικιαριδείου Ιδρύματος σε στέγη φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες με την εμπλοκή ευρωπαϊκών κονδυλίων και ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων για την λειτουργία του.

Σε κάθε περίπτωση πληροφορούμε όσους απεργάζονται σχέδια για την συρρίκνωση – έξωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ότι θα μας βρουν μπροστά τους, για άλλη μια φορά, στον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και της Ειδικής Αγωγής αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και ιδιαίτερα αυτών που χρήζουν ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, η φαλκίδευση των οποίων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών αυτών είναι απαράδεκτο να συμβαίνει και να αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό».

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *