ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όχι άλλες καθυστερήσεις στις προσλήψεις Εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης

kid with teacher

Το παρακάτω κείμενο συντάχθηκε από άνεργους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές της ειδικης αγωγής που αναμένουν με αγωνία εδώ και 3 εβδομάδες τις πολυπόθητες προσλήψεις, που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν γίνει στο πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου.

 

Γνωρίζουμε πως πολλοί γονείς περιμένουν εναγωνίως την πρόσληψη εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης για τα παιδιά τους.

Ομοίως, και εμείς οι εκπαιδευτικοί περιμένουμε εναγωνίως την πρόσληψή μας, που έχει ήδη καθυστερήσει 20 ημέρες και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει.

Υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, είτε για τις ανάγκες της δια ζώσης διδασκαλίας είτε για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της τάξης. Τα σχολεία είναι ανοιχτά και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίση μεταχείριση και έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Τα κενά ειδικής έχουν καταγραφεί από τέλη Οκτώβρη και τα κενά γενικής ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, απλά για κάποιο λόγο δεν προχωράει η διαδικασία προσλήψεων. Ούτε εμείς έχουμε σαφή ενημέρωση γι’ αυτό.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας πιθανόν να ανοίξουν 7/12 και της δευτεροβάθμιας 14/12 και στόχος είναι ως τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να λειτουργήσει σωστά και χωρίς βασικές ελλείψεις.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, αλλά σας θέλουμε κι εσάς δίπλα μας, για να ακουστούμε ακόμα περισσότερο. Θεωρούμε πως όλοι μαζί, αν ακουστούμε, θα τα καταφέρουμε.

Μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στους εξής αριθμούς: 2103443316, 2103442000, 2103442796.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε κοινοποιήσεις σε σελίδες και ομάδες του facebook αλλά και σε ιστοσελίδες, ώστε να διαδοθεί το θέμα αυτό. Προωθήστε το όσο περισσότερο μπορείτε.

Βιώνουμε φέτος πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες όμως δε θα πρέπει για κανένα λόγο να εμποδίζουν την ομαλή φοίτηση κι εξέλιξη των παιδιών σας.

Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα καταφέρουμε, γιατί “η ισχύς εν τη ενώσει”.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *