ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Oceanman Greece: “Κολυμπάμε για τον αυτισμό”!

Αντίστροφη μέτρηση για την πιο σημαντική «υγρή» εκκίνηση της χρονιάς! Η καρδιά του κολυμβητικού κόσμου παγκοσμίως, θα χτυπά στα γαλανότερα νερά της χώρας μας, στον πανέμορφο κόλπο του Οίτυλου, όπου θα διεξαχθεί η δημοφιλής κολυμβητική διοργάνωση Oceanman Novibet Greece.

 

Περισσότεροι από 600 κολυμβητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, λάτρεις των αναμετρήσεων στην ανοικτή θάλασσα, από 35 χώρες όλου του κόσμου, έχουν δώσει ραντεβού και πλέον μετρούν αντίστροφα, για την κορυφαία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου του 2021.

“Κολυμπάμε για τον αυτισμό – Swim for autism”

Το μότο για φέτος είναι “Κολυμπάμε για τον αυτισμό – Swim for autism”, μιας και ο διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Oceanman Novibet Greece αφιερώνεται στην ευαισθητοποίηση και αποδοχή του αυτισμού. 

Δύο είναι οι επικρατέστεροι άξονες της φετινής διοργάνωσης, η πιστή προσήλωση στα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας και η επαγρύπνηση στην έγκυρη ενημέρωση για τον αυτισμό, που θα προσπαθήσουμε όλοι να μεταλαμπαδεύσουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο, για ένα καλύτερο κόσμο.

Επίτιμη καλεσμένη του αγώνα είναι η Άδα Σταματάτου ως μητέρα αυτιστικού ενήλικα και ακτιβίστρια για τον αυτισμό, συνεχίζει την ενημέρωση μέσω της συμμετοχής της σε αθλητικές διοργανώσεις, κολυμπάει μαζί με όλους και δηλώνει «Είναι μεγάλη τιμή που φέτος, στο Oceanman Greece πάνω από 600 κολυμβητές θα αγωνιστούν με το λογότυπο του αυτισμού στο χέρι τους. Η διαταραχή φάσματος αυτισμού (ASD) είναι ένας ευρύς όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ομάδα νευροαναπτυξιακών διαταραχών και αφορά όλους μας σαν κοινωνία».

Στους αγώνες θα παρεβρεθεί και η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είναι υπεύθυνη στα θέματα πρόνοιας «Στους φετινούς αγώνες Oceanman Greece 2021 – Οίτυλο 25-27/6/2021 ενημερωνόμαστε για τον αυτισμό. Όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε τις διακρίσεις και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού αλλά και τις οικογένειές τους. Τον αυτισμό, την έως σήμερα “αόρατη” αυτή αναπηρία, εργαζόμαστε, για να την κάνουμε ορατή.

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζουμε ένα συνολικό σχέδιο με έμφαση:
1. στην πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού από την προσχολική ηλικία και στην επακόλουθη πρώιμη παρέμβαση: από την επόμενη χρονιά, “τρέχουμε” πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης του αυτισμού σε παιδιά σε 100 βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση για το κάθε άτομο ξεχωριστά με βάση τις ανάγκες του,
2. στην κατάρτιση και στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας: αξιοποιούμε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και στοχευμένης διασύνδεσης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με την αγορά εργασίας – επεξεργαζόμαστε κίνητρα προς τους εργοδότες για την εξεύρεση των κατάλληλων θέσεων εργασίας που ταιριάζουν στις δεξιότητες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού,
3. στην αυτόνομη διαβίωση των συμπολιτών μας στο φάσμα του αυτισμού: δημιουργούμε εξειδικευμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζουμε υψηλότερη χρηματοδότηση για μικρές μη-ιδρυματικές δομές εντός του κεντρικού αστικού ιστού (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) που φιλοξενούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Έτσι προχωρούμε στην αποϊδρυματοποίηση και βοηθούμε ουσιαστικά τις οικογένειες των συμπολιτών μας στις μεγάλες αγωνίες τους αναφορικά με την ηλικιακή εξέλιξη και φροντίδα των παιδιών τους.

Στηρίζουμε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία του Oceanman Greece 2021 για την ευαισθητοποίηση και αποδοχή του αυτισμού.
Είναι τιμή για εμάς που ο διεθνής αυτός αθλητικός αγώνας αφιερώνεται στον σκοπό μας.
Κάνουμε την “αόρατη” αναπηρία, ορατή, γινόμαστε όλοι κομμάτι του ίδιου παζλ!»

Η διοργάνωση τελείται υπό τις αιγίδες Περιφέρειας Πελοποννήσου – Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Δήμο Ανατολικής Μάνης – Επιτροπής Ελλάδα 2021.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *