ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Ωρωπού ας Φροντίσει για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής

Σημαντικό θέμα έχει προκύψει στον Δήμο Ωρωπού με την στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

 

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδ/νων & Φίλων ατόμων με αυτισμό και ΕΑ, “Η Αγία Σκέπη” δια της προέδρου του κας Μαρίας Κασαμπαλάκου ενημέρωσε πριν 3 περίπου μήνες τον Δήμαρχο Ωρωπού και το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι αρμόδιοι αν και έχουν υποσχεθεί πως θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ειδικού Νηπιαγωγείου και με την στέγαση των μαθητών ΑμεΑ που μένουν στον Ωρωπό και αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά στο ΕΕΕΕΚ στην Νέα Μάκρη, παραταύτα δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια εξεύρεσης λύσεων.

Ο Σύλλογος στην προσπάθειά του να δοθεί επιτέλους η προσοχή που απαιτείται για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής σε τέτοιου είδους ζητήματα, ζητάει την στηριξη όλων.

 

Αναλυτικά η επιστολή…

 

Προς:

*Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

*Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού, Σεβασμιώτατον κ.κ. Κύριλλο.

*Διεύθυνση Β΄βάθμιας Ανατολικής Αττικής, κο Στέφανο Καπέλα

*2ο ΚΕΣΥΥ Ανατολικής Αττικής, κα Μπασέα Ευαγγελία

*Α΄βάθμια Ανατολικής Αττικής, κα Ξυθάλη Βασιλική

*Περιφέρεια Αττικής, κος Πατούλης

* Βουλευτή Αττικής, κα Μαρτίνου Γεωργία

*Σύλλογοι ΑμεΑ «Φάσμα Κορίνθου», Σύλλογος Αμεα Πύργου, Σύλλογος ΑμεΑ Θάρρος και ζωή

Ωρωπός, 26/5/2020

Μακαριώτατε, κ.κ. Ιερώνυμε

Σεβασμιώτατε κ.κ. Κύριλλε

Άρχοντες, Ερίτιμες Κες

και Αξιότιμοι Κοι,

Καλησπέρα σας.

Με αυτή την επιστολή αιτούμαι την αρωγή σας και την επέμβασή σας, στον Δήμαρχο Ωρωπού, κο Γιασημάκη εν σχέση με την στέγαση του Ειδικού Νηπίου και του ΕΕΕΕΚ των οποίων τα ΦΕΚ ίδρυσης έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από την 3η Ιουλίου 2019 και η τύχη της στεγάσεώς τους αγνοείται. Με προσωπική μου παρέμβαση την 7η Φεβρουαρίου έγινε η κατάλληλη ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο απάντησαν: Δεν γνωρίζαμε. Απαράδεκτο αλλά δεκτό.

Τώρα τρεις μήνες μετά, άρχισαν οι εγγραφές στο Νήπιο στο κτίριο του Ειδικού Δημοτικού του οποίου σας καλώ να ελέγξετε την καταλληλότητα.

Και να δείτε ιδίοις όμμασι την αίθουσα φάντασμα του Ειδικού Νηπίου που δεν έχει τοποθετηθεί-δημιουργηθεί, γεγονός που φέρνει ιδιαίτερες δυσλειτουργικές καταστάσεις, αφού τα νήπια είναι επί το πλείστον σε καροτσάκια και έχουμε στο Δημοτικό βαρείς αυτισμούς. Θεωρείτε ότι οι τρεις αίθουσες μπορούν να γίνουν 2;

Ε, όχι δεν μπορούν. Στην ουσία θέλουμε μεταφορά του Ειδικού Νηπίου-Δημοτικού σε άλλο χώρο. Αξιοπρεπή. Αν όχι, έγκαιρη διαμόρφωση με επιπλέον αίθουσες.

Τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής δεν μπορούν να στοιβάζονται σαρδελοποιημένα σε κουτιά που υποτίθεται πως είναι σχολεία. Και ειδικά εν μέσω Πανδημίας που μας απειλεί από Οκτώβρη ξανά.

Επίσης έχουμε το θέμα ΕΕΕΕΚ και επαναπατρισμός των παιδιών που ταξιδεύουν καθημερινά ως την Νέα Μάκρη για να εκπαιδευτούν σύμφωνα με το δικαίωμα και την ικανότητά τους.

Και σε αυτόν τον τομέα ερχόμαστε να επαναληφθούμε ζητώντας υγιή συστέγαση στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού, και επέκταση επιτέλους στο 2ο κτίριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει δοθεί στα Σχολεία και Σχολείο ήταν στο παρελθόν.

Επί του ορθού των λεγομένων σας αποστέλλω όλα τα έγγραφα καθώς και την ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Φεβρουαρίου

 

 

Μετά τιμής

Η πρόεδρος

Μαρία Κασαμπαλάκου

 

Διαβάστε για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί από το Σύλλογο Γονέων, Κηδ/νων & Φίλων ατόμων με αυτισμό και ΕΑ, “Η Αγία Σκέπη ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης των Ειδικών Σχολείων, απο το Δήμο Ωρωπού ΕΔΩ…

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *