ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για τον αυτισμό στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά (Βίντεο)

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έδωσε μία ακόμα συνέντευξη και μίλησε για τη νευροδιαφορετικότητα. Αυτή τη φορά ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας βρέθηκε καλεσμένος του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ1 «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν». Αρχικά, εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να μιλήσει για τον αυτισμό.

«Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου, γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές, με bullying και τέτοια. Όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι είμαι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι κι οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί όμως, υπερισχύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος και η γυναίκα του τη δική του διάγνωση. «Είχα διαγνωσθεί κι εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ. Τότε πήγαινα με τη γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά, δεν είναι κανείς γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι, για να στηρίξουμε και το παιδί και τον εαυτό μας. Έλεγα για πολλούς μήνες στη γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μη στιγματιστεί το παιδί».

Ωστόσο, η κόρη του ήταν εκείνη που αποφάσισε να γίνει δημόσια γνωστό ότι είναι αυτιστική. «Σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου κι η γυναίκα μου ήρθαν μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια».

Η Άρια και ο αυτισμός: Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου μίλησε στο Mega (Βίντεο)

Η Άρια και ο αυτισμός: Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου μίλησε στο Mega (Βίντεο)

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *