ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα εγκύκλιος για τον Υποχρεωτικό Εμβολιαμό ΑμεΑ σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΗΦ

Με νέα εγκύκλιο της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εξυπηρετούμενων με αναπηρία που παρακολουθούν προγράμματα σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ, διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι/ες που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολιασμού δύνανται να εισέρχονται και να παραμένουν στα Κέντρα, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού τους σχήματος στον προβλεπόμενο χρόνο.

 

Από τη μέχρι σήμερα πληροφόρηση που έχει περιέλθει στη διάθεση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στο παρόν βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και σε επόμενο χρόνο αναμένεται να παρασχεθούν κατευθύνσεις και για τις περιπτώσεις και τη διαδικασία που θα απαλλάσσει από την υποχρέωση τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία ο εμβολιασμός δεν ενδείκνυται.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία του ζητήματος, ενημερώνοντας τις ενδιαφερόμενες πλευρές για κάθε εξέλιξη και να παρεμβαίνει για την επίλυση των προβλημάτων που σε κάθε στάδιο ανακύπτουν, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, έχοντας ως γνώμονα την προστασία ΟΛΩΝ των παιδιών και ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και την αποτροπή των κινδύνων που απειλούν την ευημερία και τα δικαιώματά τους.

Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο πλήρες περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. πρωτ.: 69109/17.09.2021 εγκυκλίου εδώ…

 

Διαβάστε ακόμη…

Επιστολή Συλλόγων για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΗΦ

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: http://www.posgamea.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *