ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

MDA Ελλάς: Υπογραφή Σύμβασης για τη Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες

Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 υπογράφηκε μεταξύ του Διοικητή του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, κυρίου Δημήτρη Αντωνίου και της Προέδρου του MDA Ελλάς (Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) κυρίας Βάνας Λαβίδα, η σύμβαση δωρεάς για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενήλικες στην Αττική, η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων.

 

Ο κ. Αντωνίου Δημήτρης Διοικητής ΓΝΕ Θριάσιο και η κα Λαβίδα Βάνα Πρόεδρος MDA ΕΛΛΑΣ

 

Το MDA Ελλάς με την ευγενική συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου θα προβεί στη δημιουργία και λειτουργία εξωτερικών ιατρείων για ενήλικες που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις, με δωρεά του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ. Την κατασκευή της Μονάδας πρόκειται να αναλάβει η εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε., η οποία και θα καλύψει με ιδίους πόρους μέρος της κατασκευής.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του MDA Ελλάς, κυρία Βάνα Λαβίδα «Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο, καθώς θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση τουλάχιστον 400 ενήλικων ασθενών, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής. Η νέα Μονάδα θα παρέχει στους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, που θα περιλαμβάνουν ιατρικές εξετάσεις, ολιστική ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική».

*Στην πρώτη φωτογραφία οι κ.κ. Γαβριήλ Σωκράτης Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Σιμωτά Σπυριδούλα Διοικητική Διευθύντρια, Καρρά Αντιγόνη Διευθύντρια MDA Ελλάς, Αντωνίου Δημήτρης Διοικητής ΓΝΕ Θριάσιο, Λαβίδα Βάνα Πρόεδρος MDA ΕΛΛΑΣ, Νερούτσος Ευάγγελος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τμήματος  και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *