ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθήματα Κινητικότητας και Προσανατολισμού τυφλών από τη Σχολή Λάρα (Βίντεο)

Η Σχολή σκύλων οδηγών τυφλών Λάρα ξεκίνησε το πρόγραμμα “Κινητικότητα και Προσανατολισμός με λευκό μπαστούνι τυφλών στην Ήπειρο” και δημοσίευσε βίντεο από την πρώτη συνάντηση τον Μάιο.

 

Όπως σημειώνει η σχολή…

Στιγμές από την πρώτη μας συνάντηση τον Μάιο με όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κινητικότητας, Προσανατολισμού με λευκό μπαστούνι και Δεξιοτήτων Ανεξάρτητης Διαβίωσης στην Άρτα. Φίλοι μας, ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε μέσα στον Ιούνιο!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τις πληροφορίες στην περιγραφή του.

Η Σχολή σκύλων οδηγών τυφλών Λάρα ξεκίνησε το πρόγραμμα “Κινητικότητα και Προσανατολισμός με λευκό μπαστούνι τυφλών στην Ήπειρο” στις 21/5/2022 στην Άρτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν κύκλο έως και 15 ατομικών μαθημάτων σε ανθρώπους με οπτική βλάβη που μένουν στην περιοχή, ενώ κάποια μαθήματα έχουν προγραμματιστεί στα Ιωάννινα. Ο κύκλος θα κλείσει το φθινόπωρο. Τα μαθήματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους ωφελούμενους με σκοπό την εκμάθηση καλού χειρισμού λευκού μπαστουνιού, που είναι το διαβατήριο ενός τυφλού στην αυτονομία! Επιπλέον τα μαθήματα Κινητικότητας και Προσανατολισμού περιλαμβάνουν και δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης σε όσους το επιθυμούν.

Ανθολογία σύγχρονης ελληνικής ποίησης στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille!

Ανθολογία σύγχρονης ελληνικής ποίησης στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille!

Ο πιο μικρός ωφελούμενος είναι ηλικίας 4 ετών και ο μεγαλύτερος 73.

Η εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού που είναι υπεύθυνη για τα μαθήματα είναι η Λίνα Καλλέ, φυσιοθεραπεύτρια, συνεργάτης της Σχολής Λάρα.

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες και τους φορείς που έκαναν δωρεές, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα:

Αιγέας ΑΜΚΕ
-Συνεταιριστική τράπεζα Ηπείρου
-Εταιρεία οπτικών Νέα Οπτική
-Ινστιτούτο Ophthalmica

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: www.laraguidedogs.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *