Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    REFRAME: ΠΡΩΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

    September 7, 2026

    Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε μια μοναδική θεατρική εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς

    September 7, 2026

    Θέση εργασίας προσωπικού υποστήριξης/κοινωνικού φροντιστή

    September 7, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Featured

      REFRAME: ΠΡΩΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

      September 7, 2026
      Recent

      REFRAME: ΠΡΩΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

      September 7, 2026

      Όταν το σπίτι παύει να είναι ασφαλές

      September 3, 2026

      Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόζεται αποσπασματικά

      September 1, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε μια μοναδική θεατρική εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς

      September 7, 2026

      5 Σεπτεμβρίου: Ο μισαναπηρισμός δολοφονεί

      September 5, 2026

      Νέος Εκπαιδευτικός Κύκλος DanceDisability: Μια καλλιτεχνικοπαιδαγωγική μεθοδολογία που φέρνει τον χορό πιο κοντά σε όλους

      September 4, 2026

      Δωρεάν μαθήματα γλυπτικής για άτομα με αναπηρία και αρχάριους στον Δήμο Ηρακλείου

      September 4, 2026

      «Δεν έχεις θέση εδώ»: Καμπάνια κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (Βίντεο)

      September 3, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    Home » Κωνσταντινίδης και Τσαπατάκης κατέκτησαν δύο ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς!
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κωνσταντινίδης και Τσαπατάκης κατέκτησαν δύο ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς!

    August 29, 20216 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το ασημένιο μετάλλιο του Θανάση Κωνσταντινίδη στην κορίνα F32, σημάδεψε την ελληνική παρουσία κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Ο Αντώνης Τσαπατάκης έφερε το πέμπτο μετάλλιο στη χώρα μας, την 5η ημέρα των αγώνων. Ο Έλληνας κολυμβητής στα 100 μέτρα πρόσθιο SB4 κατέλαβε τη τρίτη θέση με χρόνο 1:40.20 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

     

    Διαβάστε ακόμη…

    Τριανταφύλλου και Μιχαλεντζάκης… τα πρώτα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

    Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς από τον Μπακοχρήστο!

     

    Ανασκόπηση 4ης και 5ης ημέρας Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» – Ελληνικές συμμετοχές

    ΣΤΙΒΟΣ

    Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», με το 38.68μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32, χαρίζοντας στον εαυτό του το τρίτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και στην Ελλάδα, το τέταρτο μετάλλιο, στους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

    Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε ο Κινέζος Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

    Την έκτη θέση κατέλαβε η Ζωή Μαντούδη στον τελικό της σφαιροβολίας F20. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε χακλυτερη βολή στα 13.47, επίδοση που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

    Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Σε Τζον Φερνάντεζ στον τελικό της σφαιροβολίας F53. Ο Έλληνας αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 7.63, που ήταν και η καλύτερη φετινή του επίδοση, και πήρε την πέμπτη θέση.

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    Ο Αντώνης Τσαπατάκης στη δεύτερη προκριματική σειρά πρόσθιο SB4, τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 1:42.36 και με τον 3ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Στο ίδιο αγώνισμα και στην ίδια κούρσα έλαβε μέρος και ο Κωνσταντίνος Καραούζας, ο οποίος τερμάτισε έκτος με 2:04.19 και έχοντας τον 12ο καλύτερο χρόνο έμεινε εκτός τελικού. Ο Τσαπατάκης με εξαιρέτική εμφάνιση (1:40.20) στον απογευματινό τελικό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πέμπτο για την χώρα μας.

    Ένα εξαιρετικό πρώτο 50άρι (γύρισε τρίτος σε 29.69) στα 100μ. ύπτιο S12, δεν ήταν αρκετό για τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη ώστε να πανηγυρίσει το 11ο προσωπικό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση 1:02.16 κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, χάνοντας την 3η θέση από τον Βρετανό Στίβεν Κλέγκ (1:01.27).

    Την 6η θέση στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής SM8, κατέλαβε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Εβρίτης κολυμβητής, αν και βελτίωσε τον χρόνο του προκριματικού (2:27.57 έναντι 2:28.58), στον οποίο σημειωτέον είχε σημειώσει την 3η καλύτερη επίδοση, έμεινε έκτος.

    Στον δεύτερο τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Γιάννη Κωστάκης κατέλαβε την 8η θέση στα 150μ. μικτής ατομικής κατέλαβε. Η επίδοσή του στον τελικό ήταν 3:43.75 (3:45.53 στα προκριματικά, 8ος χρόνος).

    Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στα 200 μέτρα ελεύθερο S2. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε έβδομος με χρόνο 4:44.53.

    Ακόμη από ελληνικής πλευράς:

    – Ο Παναγιώτης Χριστάκης, αν και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB6. Με χρόνο 1:27.66 είχε την 11η επίδοση των προκριματικών, σημείωσε ωστόσο ένα νέο εθνικό ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν 1:28.58 από τις 17 Ιουνίου 2021 στο Βερολίνο.

    – Την 10η θέση στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο SB5 κατέλαβε η Μαρία Τσάκωνα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ήταν 5η στην δεύτερη προκριματική σειρά, με 2:02.32, επίδοση που όμως δεν της έδωσε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

    ΜΠΟΤΣΙΑ

    Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη στον Α` όμιλο του μικτού ατομικού BC3. Με Sport Assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, επικράτησε 7-2 του Ιάπωνα Καζούκι Τακαχάσι και… άνοιξε λογαριασμό θετικών αποτελεσμάτων στο Παραολυμπιακό τουρνουά μπότσια «Τόκιο 2020». Η εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 0-2, 3-0, 3-0.

    Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου, ο Πορτογάλος Αβελίνο Αντράντε νίκησε 6-0 την συμπατριώτισά του, Άνα Κόστα. Η εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 3-0, 1-0, 1-0

    Αντίθετα, την ήττα με 3-2 από τον Τσέχο Άνταμ Πέσκα, γνώρισε η Άννα Ντέντα, στον πρώτο αγώνα της για τον 6ο όμιλο. Η εξέλιξη του αγώνα 2-0, 1-0, 0-1, 0-1.

    Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου, ο Ρώσος Αλεξάντρ Λεγκοστάεφ, νίκησε 4-3 τον Γάλλο Σαμίρ Φαν Ντερ Μπέκεν. H εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 0-1, 0-2, 3-0.

    ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

    Την 7η θέση στην κατηγορία των -80 κιλών του Παροαλυμπιακού τουρνουά άρσης βαρών σε πάγκο, κατέλαβε ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης με επίδοση 187 κιλά.

    Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε έγκυρη και την πρώτη προσπάθεια στα 181κ. (ήταν άκυρος στα 186κ.) με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 7η θέση, μια θέση πιο ψηλά σε σχέση με το Ρίο (ήταν 8ος με 165κ.).

    Αν και σήκωσε… 18 κιλά περισσότερα σε σχέση με το Ρίο, η τελική του κατάταξη όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά βρέθηκε και δύο θέσεις πιο χαμηλά! Ο λόγος για τον Πασχάλη Κουλούμογλου, ο οποίος με επίδοση 163 κιλά που σημείωσε στην δεύτερη προσπάθεια, κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία των 59κ. στην άρση βαρών σε πάγκο, τη στιγμή που πέντε χρόνια νωρίτερα, με 145 κιλά ήταν 5ος!

    ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

    Εκτός προημιτελικών έμεινε ο Μάριος Χατζηκυριάκος. Ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος τα ξημερώματα ήταν ο πρωταγωνιστής μιας απίστευτης ανατροπής απέναντι στον Χιλιανό Ντετόνι χάρη στην οποία πήρε την πρόκριση, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κινέζου Τσάο Τσεν στον γύρο των «16» (ηττήθηκε 3-0) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας στην κλάση 6 ορθίων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

    Η εξέλιξη του αγώνα (πρώτος ο Τσεν): 11-6, 11-9, 11-5

    ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

    Όπως και στο Ρίο έτσι και στο Τόκιο, η Δωροθέα Ποιμενίδου κατέλαβε την 7η θέση στον γύρο κατάταξης του Ολυμπιακού τόξου (72 βέλη). Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (Νο-11 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν 586 βαθμοί που αποτελεί προσωπικό εφετινό ρεκόρ.

    H εξέλιξη των βολών της Ποιμενίδου: 47, 48, 49, 48, 47, 49 (288 το πρώτο μισό), 52, 50, 53, 44, 50, 49 (586)

    Η Ποιμενίδου στον γύρο των 16 (πέρασε bye στους 32) θ` αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Σελενγκέ Ντεμπερέλ (Μογγολία) και την Μιλένα Ολζέφσκα (Πολωνία). Στον γύρο κατάταξης, η Ντεμπερέλ ήταν 23η (461) και η Ολζέφσκα 10η (581).

    Οι νοκ άουτ αγώνες θα γίνουν στις 2 Σεπτεμβρίου.

    ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

    Ο Στέφανος Διαμαντής, μετά από έναν συγκλονιστική αναμέτρηση που είχε συνολική διάρκεια 3 ώρες και 16 λεπτά, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Σλοβάκο Γκέργκελι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παραολυμπιακού τουρνουά τένις με αμαξίδιο.Τα σετ (με πρώτο τον Γκέργκελι): 7/6(4), 3/6, 6/0

    ΤΖΟΥΝΤΟ

    Η Θεοδώρα Πασχαλίδου κατετάγη 7η στην κατηγορία – 70 κιλά στο τζούντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στον αγώνα για τον β` γύρο των ρεπεσάζ, ηττήθηκε από τη Λένια Φαμπιόλα Ρουβαλκάμπα Αλβάρεζ (Μεξικό).

     

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

     

    Πηγή: https://www.eaom-amea.gr/, https://www.facebook.com/paralympicGRE

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΞεκίνησαν οι εργασίες για το Κέντρο Ημέρας και τις ΣΥΔ για άτομα με Αυτισμό στην Πάτρα!
    Next Article Θέση Εργασίας για Επιστημονικό Διευθυντή

    Δειτε και αυτα

    Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε μια μοναδική θεατρική εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς

    September 7, 2026

    5 Σεπτεμβρίου: Ο μισαναπηρισμός δολοφονεί

    September 5, 2026

    Νέος Εκπαιδευτικός Κύκλος DanceDisability: Μια καλλιτεχνικοπαιδαγωγική μεθοδολογία που φέρνει τον χορό πιο κοντά σε όλους

    September 4, 2026

    Δωρεάν μαθήματα γλυπτικής για άτομα με αναπηρία και αρχάριους στον Δήμο Ηρακλείου

    September 4, 2026

    «Δεν έχεις θέση εδώ»: Καμπάνια κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (Βίντεο)

    September 3, 2026

    TRIPLETRI: Αγώνας Τριάθλου για την ενίσχυση του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ

    September 2, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    REFRAME: ΠΡΩΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

    September 7, 2026

    Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε μια μοναδική θεατρική εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς

    September 7, 2026

    Θέση εργασίας προσωπικού υποστήριξης/κοινωνικού φροντιστή

    September 7, 2026

    5 Σεπτεμβρίου: Ο μισαναπηρισμός δολοφονεί

    September 5, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Όταν το σπίτι παύει να είναι ασφαλές

    September 3, 2026

    Τι συμβαίνει μέσα σε ένα παιδί όταν εκείνος που θα έπρεπε να το προστατεύει είναι…

    Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόζεται αποσπασματικά

    September 1, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

    August 3, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    REFRAME: ΠΡΩΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ;

    September 7, 2026

    Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε μια μοναδική θεατρική εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς

    September 7, 2026

    Θέση εργασίας προσωπικού υποστήριξης/κοινωνικού φροντιστή

    September 7, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram TikTok
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
    • Shop
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.