ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κωφός χορευτής στο νέο προσβάσιμο βίντεο κλιπ της Σοφίας Κουρτίδου (Βίντεο)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας κωφός χορευτής πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο κλιπ όπου υπάρχει απόδοση στη νοηματική από την ίδια την καλλιτέχνιδα, αλλά και χορογραφία εμπνευσμένη από τη νοηματική. Η Σοφία Κουρτίδου ανοίγει την πόρτα σε όλες τις αισθήσεις και μας καλεί να αφουγκραστούμε τους συνανθρώπους μας και να ακούσουμε με την καρδιά.

Η Σοφία Κουρτίδου είναι μια καλλιτέχνιδα που πάντα αφουγκραζόταν την ανάγκη ισότιμης πρόσβασης στο περιεχόμενό της με τη χρήση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Σε μια προσπάθεια περαιτέρω διεύρυνσης της προσβασιμότητας στο περιεχόμενο της καλλιτέχνιδας, η ATLAS E.P. δημιουργεί υπότιτλους και κειμενικές ή ακουστικές περιγραφές για λόγους προσβασιμότητας με σημείο έναρξης μια μοναδική συνάντηση με τον Κωφό χορευτή Πάνο Παράσχο σε μια συνεργασία με τον ίδιο σε ρόλο πρώτου χορευτή.

Γιατί μερικοί άνθρωποι μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα ουσιαστικό και άλλοι χωρίς να πούνε τίποτα τα λένε όλα. Το νέο τραγούδι της Σοφίας Κουρτίδου απευθύνεται σε όλους γιατί είναι προσβάσιμο για όλους.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα που έδωσε ο χορευτής Πάνος Παράσχος στη Σοφία Κουρτίδου στον παρακάτω σύνδεσμο, με υπότιτλους και κειμενική περιγραφή της ATLAS E.P. και voice over από τη Σοφία Κουρτίδου.

Τις υπηρεσίες υποτιτλισμού και ακουστικών/κειμενικών περιγραφών για την ATLAS E.P. ανέλαβε η Δρ Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη.

Την επιμέλεια της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας τόσο για το μουσικό βίντεο όσο και για τη συνέντευξη και τη μεταφορά στην Ελληνική Γλώσσα για το voice over ανέλαβε η κυρία Μανουέλλα Καγιοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *