ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κατερίνα Κατσαλήρα – Ρευματολόγος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνων

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πατρών με βαθμό λίαν καλώς. Έλαβε την ειδικότητα της ρευματολογίας από το Θεραπευτήριο «Ο Ευαγγελισμός». Ορκίστηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009 έχοντας συγγράψει διατριβή με θέμα στη γενετική της οστεοπόρωσης.

Από το 2003 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΕΠΜΣ συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του με μαθήματα και διαλέξεις σε συνέδρια και σεμινάρια. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες κλινικές, πολυκεντρικές, πολυεθνικές αναδρομικές και προοπτικές, παρεμβατικές και μη μελέτες που έχουν λάβει χώρα στο Εργαστήριο.

Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Μεταβολικά νοσήματα των οστών» και στο προπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής. Έχει δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά στον τομέα των μεταβολικών νοσημάτων των οστών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων για τις «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» (εκδόσεις Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης) και για το βιβλίο «Μεταβολικά νοσήματα των οστών» (έκδοση Γ. Λυρίτης, Ηylonome).

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Σκελετική Υγεία», του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ), της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, του ΕΛΙΟΣ και του ISMNI (International Society for Musculoskeletal and NeuronalInteractions) και μέλος του Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.
Εργάζεται ως ρευματολόγος στην περιοχή των Ιλισίων στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *