ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταδίκη μαθητών για ξυλοδαρμό ΑμεΑ στη Πάτρα

Χωρίς να λάβει έκταση και προπαντός δημοσιότητα, δόθηκε η δικαστική συνέχεια σε καταγγελία γονέα μαθητή με αναπηρία ειδικού σχολείου συνοικίας της Πάτρας, για ξυλοδαρμό του – που τον έστειλε σε νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα – ο οποίος είχε προσφύγει διά της τυπικής υπηρεσιακής εκπαιδευτικής οδού, αλλά και διά της νομικής, κατά υπαίτιων καθηγητών όπως αναφέρεται σε ρεπορτάz του pelop.gr.

 

ΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε, κεκλεισμένων των θυρών στα Δικαστήρια Ανηλίκων Πατρών και άρχισε με την κατάθεση του θιγόμενου πατέρα στις 3 Μαρτίου, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις εκπαιδευτικών στις 30 του ίδιου μήνα, για να καταλήξει σε μία απρόβλεπτη απόφαση!

Οπως πληροφορείται η pelop.gr, μέσα από την υπερασπιστική γραμμή των κατεγγελλόμενων καθηγητών και διευθυντικών στελεχών του σχολείου, αντί το φταίξιμο να πέσει σε κάποιους εξ’ αυτών, μετακυλήθηκε σε μαθητές ΑμεΑ, ότι δηλαδή αυτοί χτύπησαν το συμμαθητή τους, άνευ ευθύνης των εκπαιδευτικών τους.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Μάλιστα, η όλη εξέλιξη έφερε, στο τέλος, σε πολύ δύσκολη θέση τον μηνυτή γονιό, αφού ρωτήθηκε από το Δικαστήριο – με βάση την παραπάνω εξέλιξη – αν επιθυμεί την ποινική δίωξη των παιδιών. Η απάντησή του ήταν…μονόδρομος κι εκ των πραγμάτων καταφατική, αφού σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση θα κατέληγε χωρίς την παραμικρή τιμωρία. Σημείωσε ωστόσο, ότι «έπιασαν την ουρά και όχι τι κεφάλι» και πως «περίμενε τα παιδιά να ‘ναι τα τελευταία θύματα της δίκης, αφού πρώτοι και βασικοί υπαίτιοι είναι οι εμπλεκόμενοι καθηγητές του και κουμάντο στο σχολείο αυτοί κάνουν και όχι οι μαθητές».

Open Mind: «Φτάνει πια, μηδενική ανοχή στην κακοποίηση»

Open Mind: «Φτάνει πια, μηδενική ανοχή στην κακοποίηση»

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Υπέρ του καταγγέλλοντος γονέα, κατέθεσαν πάντως (με έγραφα στοιχεία) και δάσκαλοι του εν λόγω σχολείου, περιγράφοντας περιστατικά σε βάρος κάποιων μαθητών ΑμεΑ και το κυριότερο καταμαρτυρώντας τη μη τήρηση όρων λειτουργίας στην όλη λειτουργική διαδικασία.

ΤΕΛΙΚΗ ΠΟΙΝΗ
Η «καταδίκη» των ανήλικων παιδιών ΑμεΑ, δεν συνοδεύτηκε από χρονική ποινή, αλλά με τη σαφή προειδοποίηση να μην επαναληφθεί η πράξη τους μέσα στο σχολείο – υπαιτιότης τους – ενώ διετάχθη να τα παρακολουθεί παιδοψυχολόγος και παιδοψυχίατρος.

ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Επιπλέον, δόθηκε «τελεσίγραφο» στη διοίκηση της σχολικής μονάδας, για τη μη επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού, καθιστώντας την υπεύθυνη για τη θωράκιση και ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΕΣ
Ο εισαγγελέας της Πάτρας, μετά την εκδίκαση της μήνυσης του πατέρα, έστειλε πίσω τη δικογραφία για να αποδοθούν κατηγορίες, σε όποιους αυτές αναλογούν, σχετικά με τον ξυλοδαρμό και θα διεξαχθεί άλλη δίκη με κατηγορούμενους διοικούντες και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του «Ειδικού» σχολείου. Αυτές τις ημέρες, θα εκδικαστεί στην Πάτρα παρόμοια υπόθεση, που αφορά στην ίδια σχολική μονάδα, για ξυλοδαρμό άλλου μαθητή, με βαριά τραύματα και σπασίματα στα πόδια!

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *