ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Invitation for Inclusion: Η Συμπερίληψη δεν εκβιάζεται, αλλά κατακτιέται!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Δράση “Invitation for Inclusion” στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

 

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλη ημέρα για δράση συμπερίληψης! Γιατί η συμπερίληψη εμπεριέχει ένα μεγαλείο! Από τον πιο ισχυρό, τον πιο «τυπικό», τον πιο κοινωνικά αποδεκτό. Αυτός απλώνει το χέρι και ανοίγει την αγκαλιά του…

Και αυτή είναι μια μεγαλειώδης πράξη! Η Συμπερίληψη δεν εκβιάζεται, αλλά κατακτιέται!
Και εμείς έχουμε τον στρατό και τα κατάλληλα όπλα να την κάνουμε κάποτε πράξη, να αντιληφθούν όλοι, αργά ή γρήγορα, το μεγαλείο!

Από την εκπαιδευτική κοινότητα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δ/ντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κο Σπανίδη για την στήριξη και την δράση του καθώς και στο Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου για την φιλοξενία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δ/ντη Ειδικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας κο Παπαϊωάννου που απέδειξε ότι είναι το καταλληλότερο στέλεχος για αυτή τη θέση και τέλος στην Διευθύντρια ΠΕ Γ΄ Αθήνας κα Παπαδημητρίου για την στάση της και την παρουσία της στην εκδήλωση!

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Περιστερίου και ιδιαίτερα στο αντιδήμαρχο κο Θεοδωράκο! Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Ευχαριστούμε ακόμη την Ζωή (ένοικος της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της “ΜοιαΖΩ” ΑΜΚΕ) και την μικρή μας φίλη Φιλιώ για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος κάτι παραπάνω από ευχαριστώ, μια μεγάλη αγκαλιά που να μας χωρά όλους, στους ανθρώπους που πραγματοποίησαν τις δράσεις και έδωσαν χαρά στα παιδιά!

  • Atene Daiko – Τα τύμπανα του Ήλιου, School of Japanese Percussion Taiko, κ. Νίκος Σουλιώτης

  • International Special Needs Tae Kwon Do Hellas, Κοτρίδης Νικηφόρος, Κυριακή Κοτρίδου, Βασιλική Ντουρού, Αλέξανδρος Στουπάκης, Ιωάννα Χατζηγιωργάκη, Ιωάννα Χατζηγιωργάκη

  • MusicΑrt4all, Αφήγηση παραμυθιών υπό τη συνοδεία μουσικής από την Γιώτα Ευσταθίου και Αγλαϊα Kόκκιου

  • “Τα Πέταλα της Ειρήνης – Ο Λωτός της Λίμνης του Παραμυθιού σε Origami” Έφη Γκάνα και Αλία Ζαέ


Πάμε δυναμικά να παραδώσουμε την πρόσκληση για την επόμενη συμπεριληπτική δράση. Μπορεί να μην γίνουν όλες αποδεκτές, αλλά εμάς αυτές που θα απορριφθούν θα μας κάνουν πιο σοφούς, πιο δυνατούς πιο πεισματάρηδες, πιο δημιουργικούς και εφευρετικούς!

Το πρόγραμμα «Invitation for Inclusion» χρηματοδοτείται και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Οργανωτική Ομάδα “Invitation for Inclusion” Νίκος Παγίδας, Πηνελόπη Αλεξίου, Μαρίνα Μοσχόβου, Ελισάβετ Λάτσιου

 

Μάθετε περισσότερα | Αβάλη και Νevronas.gr μαζί για τη Συμπερίληψη… «Invitation for Inclusion»!

Αβάλη και Νevronas.gr μαζί για τη Συμπερίληψη… «Invitation for Inclusion»!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *