ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα «20 χρόνια Καλή Ζωή στην Κοινότητα» από το Πέταγμα

Ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση – «Το Πέταγμα», για να γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας του διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «20 χρόνια Καλή Ζωή στην Κοινότητα» στις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 09:00-17:00.

«Το Πέταγμα», στηρίζει το δικαίωμα των ατόμων με νοητική αναπηρία να ζουν μια καλή ζωή στην κοινότητα ως ισότιμοι πολίτες. Λειτουργούμε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δηλαδή μικρά, κοινωνικά ενταγμένα σπίτια, όπου οι ένοικοι μας έχουν 24ωρη εξατομικευμένη υποστήριξη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους μακριά από κάθε λογική ιδρυματοποίησης.

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των ατόμων που υποστηρίζουμε μέσω της καλλιέργειας των ατομικών τους δεξιοτήτων, της ενίσχυσης των φυσικών τους κοινωνικών δικτύων και της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων συμμετοχής και συνεισφοράς που προσφέρει η κοινότητα (δραστηριότητες ψυχαγωγίας, αναψυχής, καθημερινά ψώνια, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, διακοπές κ.α.).

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αναμένεται να την παρακολουθήσουν διά ζώσης περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες και πολλοί περισσότεροι διαδικτυακά.

«ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ» είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ΜΕΛΕΔΩΝΗ και της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες. Συνεργάζεται με την TACT HELLAS και τον Βρετανικό οργανισμό LIVES THROUGH FRIENDS.

«ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ» είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Ν. 1111/72) και έχει λάβει Ειδική Πιστοποίηση ως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 4683/τ. Β’/ 23.10.2020) και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού (Αρ. Μητρώου 50401).

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.gle/iFgxpf2xwPHaKKxr6 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την δια ζώσης παρακολούθηση)

YouTube link online παρακολούθησης: https://youtu.be/6OU-1HaGJXU

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ…

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *