ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr σε λειτουργία. Τι ισχύει για την Ειδική Αγωγή…

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr (σύμφωνα με το ΦΕΚ 4960/26-10-2021), η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

 

Μέσω της πλατφόρμας edupass.gov.gr, o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης
εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και
Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),
(β) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική
διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Για τους μαθητές με αναπηρία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ως προς την προσέλευση τους στο σχολείο για την σχολ. χρονιά 2021-22, συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), χωρίς να ορίζεται ως υποχρεωτική και εφόσον αυτή είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας τους ή και της ειδικής εκπαιδευτικής τους ανάγκης τόσο για την ασφάλεια του μαθητή/τριας, όσο και του υπόλοιπου μαθητικού και διδακτικού προσωπικού του σχολείου. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την Τρίτη και Παρασκευή και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι, οι μαθητές/τριες ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και
δηλώνουν τη φυσική παρουσία τους στους χώρους της σχολικής μονάδας μας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας η κατάστασή τους, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής».

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.
Β) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει
να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://edupass.gov.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *