ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ηλέκτρα Ασιλιάν για το Unique Path of Healing!

Στα Δωρεάν Βιωματικά Διαδικτυακά Σεμινάρια για το Φάσμα του Αυτισμού από τον Δήμο Ωρωπού! την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 και ώρα 18:30, η Ηλέκτρα Ασιλιάν θα μιλήσει για την ιδιαίτερη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ανθρώπου και αλόγου, τόσο όσον αφορά τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού, όσο και σε γενικότερο επίπεδο.

 

Η εισηγήτρια εξηγεί…

Η δημιουργία του Unique Path of Healing είναι αποτέλεσμα της πορείας μου με τα άλογα, η οποία ξεκινάει από τότε που ήμουν οκτώ ετών. Περνώντας από πολλά στάδια και πλαίσια, και έχοντας εργαστεί σε αρκετές και διαφορετικές δομές με άλογα και ανθρώπους, τα άλογα ήταν πάντα οδηγός μου.

Αδιαμφισβήτητα, οι κεντρικές ιδέες της δουλειάς μου με τα άλογα και τους ανθρώπους είναι η ελευθερία και η αγάπη. Χωρίς αυτά τα δύο συστατικά δε δύναται να υπάρξει ουσιαστική σχέση με κάποιον, είτε μιλάμε για ζώα, είτε για ανθρώπους. Χωρίς αυτά, δεν μπορεί να υπάρξει καμία είδους θεραπεία, όσες τεχνικές και αν χρησιμοποιήσουμε, όσα πτυχία και αν έχουμε.

Η θεραπεία, λοιπόν, είναι ένας δρόμος που όλοι έχουμε να περπατήσουμε εφόσον θέλουμε να συνδεθούμε με τους άλλους με αγνή και αμόλυντη πρόθεση.

Ένα άλλο κομμάτι που έχουμε να διαπραγματευτούμε είναι εκείνο της “ταμπέλας”, είτε μιλάμε για μια συγκεκριμένη ιατρική διάγνωση, είτε για κάποιο σύνολο των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας ενός πλάσματος. Οι ταμπέλες βάζουν εμπόδια σε όλες τις σχέσεις, αφού μας προκαταβάλουν για το πώς “πρέπει” να φερθούμε απέναντι σε κάποιον ή μας φέρνουν σε μια δυναμική “ανώτερου” (θεραπευτής) και “κατώτερου” (πάσχων).

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι του Unique Path of Healing είναι η πλαισίωση του από την ολιστική θεραπευτική σκοπιά. Όταν αντιλαμβανόμαστε τη διάγνωση κάποιου ως “πρόβλημα”, αυτόματα μπαίνουμε σε διαδικασίες διόρθωσης και – το κυριότερο – μη αποδοχής. Και σε φιλοσοφικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, η προσέγγιση μου αφορά το αγκάλιασμα και την αποδοχή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε οργανισμού, και ο στόχος είναι η προαγωγή της ευεξίας του σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, όπως ακριβώς και των οικείων του. Όταν όλο το “σύστημα” (βλ. οικογένεια) μπαίνει σε θεραπεία, είναι σαν όλοι να δεσμεύονται σε μια πρόθεση για αλλαγή, ανάπτυξη και βαθύτερη σύνδεση.

Δείτε περισσότερα για τα Δωρεάν Βιωματικά Διαδικτυακά Σεμινάρια για το Φάσμα του Αυτισμού από τον Δήμο Ωρωπού!

Λίγα λόγια για την Ηλέκτρα Ασιλιάν…

Είναι Ψυχολόγος με σπουδές στη Συστημική – Οικογενειακή ψυχοθεραπεία, καθώς και σπουδάστρια Ομοιοπαθητικής. Έχει εκπαιδευτεί από τον παγκοσμίου φήμης Αμερικανό γητευτή αλόγων Franklin Levinson, κάνοντας παράλληλα σπουδές στο αντικείμενο της θεραπείας μέσω των αλόγων.

Το 2015 ίδρυσε το Unique Horsemanship, εμπνευσμένη από τη σχέση της με ένα πρώην ιπποδρομιακό άλογο, τον Unique, με σκοπό να διαδώσει μια διαφορετική φιλοσοφία σχετικά με την εκπαίδευση των αλόγων και τη σχέση τους με τον άνθρωπο. Το 2020 το έργο της μετονομάστηκε σε Unique Path of Healing, καθώς ο προσανατολισμός του στρέφεται προς τη θεραπεία ζώων και ανθρώπων.

Τα τελευταία τρία έτη βρίσκεται στο Μαραθώνα, που μαζί με τα άλογα της δίνουν σε ανθρώπους, άλογα και άλλα ζώα ένα πεδίο για προσωπική θεραπεία και εξέλιξη. Η προσέγγιση που χρησιμοποιείται συνδυάζει την επαφή με τα άλογα, την ψυχοθεραπεία και την ομοιοπαθητική. Επίσης, συνεργάζεται με ολιστικούς θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *