ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη νοηματική γλώσσα (Βίντεο)

Με ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του Θεόφιλου Πουταχίδη, και με τον Τάκη Βαμβακίδη στο ρόλο του αφηγητή, η ομάδα Hand Talks μιλά για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

Αφιερωμένο στα αδικοχαμένα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αλλά και σε όσους έμειναν πίσω, βυθισμένοι μέσα στον πόνο και τη θλίψη εξαιτίας της απώλειας

Τίτλος: «Η Γραιΐτσα»
Στίχοι-μουσική: Θεόφιλος Πουταχίδης
Λύρα-τραγούδι: Θεόφιλος Πουταχίδης
Φωνή: Τάκης Βαμβακίδης
Προσπάθεια απόδοσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ): Βασιλική
Γεωργάκη & Εριέττα Τερζή
Λήψεις – Μοντάζ: Γεωργία Τερζή

Η Βασιλική Γεωργάκη και η Εριέττα Τερζή προσπάθησαν να αποδώσουν τους στίχους του τραγουδιού «Η Γραιΐτσα», ενώ το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δημιούργησε η Γεωργία Τερζή.
Ο Θεόφιλος Πουταχίδης, είναι ο χαρισματικός Πόντιος καλλιτέχνης που μελοποίησε την «Καμπάνα του Πόντου», το επικολυρικό ποίημα του Φίλωνος Κτενίδη αφιερωμένο στη μνήμη των άταφων νεκρών προγόνων μας, τραγικά θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Γραιΐτσα, για την οποία τραγουδά και παίζει λύρα ο Θεόφιλος Πουταχίδης, είναι μια χαροκαμένη μάνα και γιαγιά, που μοιρολογά για τον άδικο και απάνθρωπο διωγμό.
«Ο δημιουργός εμπιστεύτηκε κυριολεκτικά στα χέρια μας το νόημα των στίχων του, για να το μεταδώσουν στην πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια απόδοσης ποντιακού τραγουδιού στην ελληνική νοηματική», αναφέρει η ομάδα, που ευχαριστεί και τον Τάκη Βαμβακίδη για τη συμμετοχή του.

 

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *