ΑΡΘΡΑ

Η Δεξιοτέχνης του Βιολιού με το Προσθετικό Τεχνητό Χέρι

Το 2004 σε ηλικία 20 ετών, η φοιτήτρια νοσηλευτικής Manami Ito από την Ιαπωνία, έχασε το δεξί της χέρι σε τροχαίο ατύχημα. Το γεγονός αυτό άλλαξε τη ζωή της και αποφάσισε να βάλει τα όνειρά της σε αναμονή.

 

Αυτό που πέτυχε η Manami τα τελευταία 15 χρόνια ήταν εμπνευσμένο από κάτι που είδε όταν πήγε να πάρει το πρώτο της προσθετικό χέρι. Σε μια άλλη αίθουσα, κάποιοι άλλοι ανάπηροι έπαιζαν μπάσκετ, και αν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, σκέφτηκε, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην προσπαθήσει και η ίδια να συμμετάσχει και σε αθλήματα.

Αυτή η εικόνα προκάλεσε την Ito να ξεπεράσει τα εμπόδια της και να θέσει νέους στόχους για τον εαυτό της.

Τώρα, στα 33 της, η Manami Ito μπορεί να υπερηφανεύεται για τα κατορθώματά της.

 

Είναι η πρώτη Νοσοκόμα στην Ιαπωνία με Προσθετικό Τεχνητό Χέρι

 

Manami Ito

 

Είναι Παραολυμπιονίκης Κολυμβήτρια (άρχισε το κολύμπι το 2007 και το 2008 στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου κατέλαβε την τέταρτη θέση, στη συνέχεια ήταν όγδοη στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012)

 

Manami Ito

 

Και επιπλέον, παίζει βιολί

 

 

Η Manami έπαιζε βιολί από μικρή ηλικία. Μετά το ατύχημα πίστευε ότι δεν θα τα καταφέρει ξανά. Σήμερα είναι ένας επιτυχημένος μουσικός που περιοδεύει στη χώρα, δίνοντας συναυλίες ως η μόνη βιολιστής της Ιαπωνίας με προσθετικό χέρι.

Αρχικά έπαιζε μουσική με ένα “παραδοσιακό” προσθετικό μέλος, αλλά πριν από περίπου 3 χρόνια, άρχισε να χρησιμοποιεί ένα νέο ειδικά σχεδιασμένο που είναι σαφώς πιο λειτουργικό και εξαιρετικά ελαφρύ.

 

Χάρη σε αυτό το προσαρμοσμένο προσθετικό τεχνητό χέρι, η Ito είναι σε θέση να παίξει με κομψό τρόπο και εκπληκτική ακρίβεια το δύσκολο αυτό όργανο, και μπορεί να μοιραστεί το ταλέντο της με τον κόσμο.

 

Διαβάστε ακόμη…

“Challenge your limits”

“Ο Δρόμος του Δοξαριού” με τον Γιώργο Καλούδη

 

Πηγή:

https://www.inspiremore.com/manami-ito-one-armed

https://heavy.com/…/manami-ito-miracle-violinst-worlds

https://dailypositiveinfo.com/manami-ito-playing-violin
 

Μετάφραση-Επιμέλεια: Νίκος Παγίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *