ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την Παράλληλη Στήριξη συζήτησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και Ψυχίατρος κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρθηκε στη  συνάντησή του με την με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή.για τις ανάγκες αλλαγών στη παράλληλη στήριξη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ Κυμπουρόπουλου:

«Οι ανάγκες αλλαγών στη παράλληλη στήριξη: Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης που είχαμε στη συνάντησή μας με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Χρειάζεται να παύσει το φαινόμενο των διαρκών κενών που δεν μπορούν να καλυφθούν εξ’ αιτίας της μη προσέλευσης εκπαιδευτικών. Προτάθηκε να δοθεί στους γονείς η δυνατότητα υπόδειξης συγκεκριμένου ατόμου προς στο σχολείο, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βρει κι έτσι να αποφεύγεται η ύπαρξη κενών μετά την ειδική πρόσκληση, καθώς συνήθως ακόμη και τότε οι θέσεις δεν καλύπτονται.

Εκπαιδευτικοί: “Κανένα παιδί χωρίς σχολείο, χωρίς εκπαιδευτικό, χωρίς ΕΒΠ, νοσηλευτή και παράλληλη στήριξη”

Εκπαιδευτικοί: “Κανένα παιδί χωρίς σχολείο, χωρίς εκπαιδευτικό, χωρίς ΕΒΠ, νοσηλευτή και παράλληλη στήριξη”

Συζητήσαμε, επίσης, για την ανάγκη θεσμοποίησης καθεστώτος για την μετά- Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. εποχή, ώστε οι ωφελούμενοι του θεσμού να μην παραμένουν εκτός της εκπαίδευσης αλλά να λαμβάνουν δια βίου μάθηση.

Η Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά και τις δύο προτάσεις και δεσμεύτηκε να μείνουμε σε διαρκή επικοινωνία, οι συνεργάτες της και ειδικότερα ο διευθυντής ειδικής αγωγής με εκπροσώπους του γραφείου μου, ώστε αυτές οι αλλαγές να προωθηθούν, αφού λάβουν και την έγκριση της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *