ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φάρος Τυφλών και Μουσείο Αφής τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και το Μουσείο Αφής τιμούν όπως κάθε χρόνο τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η οποία για το 2021, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), έχει ως θέμα εορτασμού «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

 

Έτσι, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και προκειμένου να μη διακυβευθεί η δημόσια υγεία, διοργανώνεται μια διαδικτυακή εκδήλωση εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, προσβάσιμη σε όλους, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 18.30, ως φόρος τιμής στην αδιαμφισβήτητη πολιτισμική, κοινωνική και εκπαιδευτική αξία των Μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη ζητημάτων προσβασιμότητας και της αναγκαιότητας εφαρμογής καλών πρακτικών προς αυτή την κατεύθυνση σε εκτεταμένη βάση, ούτως ώστε να γίνεται λόγος για σύγχρονα και καθολικά προσβάσιμα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με ιδιαίτερη αναφορά και μνεία φυσικά στο μοναδικό πανελλαδικά και ανεκτίμητης προσφοράς Μουσείο Αφής.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα Zoom, στον σύνδεσμο που εμφανίζεται ακολούθως:
https://zoom.us/j/94148979860…
Meeting ID: 941 4897 9860
Passcode: 1234

Τηλεφωνική σύνδεση:
Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην εκδήλωση μέσω του σταθερού του τηλεφώνου, θα πρέπει να καλέσει στο 211 198 4488 ή στο 231 118 0599. Μόλις ακούσει μια αντρική φωνή να λέει στα αγγλικά «Welcome to Zoom. Enter your meeting ID followed by hash», πληκτρολογεί τον αριθμό 941 4897 9860 και δίεση. Στη συνέχεια, μόλις η φωνή πει «Enter your participant id followed by hash. Otherwise just press hash to continue» ξαναπατάει δίεση.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα προώθησης της καθολικής προσβασιμότητας τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης στον πολιτισμό», το οποίο υλοποιεί ο φορέα μας από το Μάιο 2020 έως τον Ιούνιο 2021 “με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *