ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξωση σε σπίτι πρωταθλήτριας ΑμεΑ

Αναστάτωση επικρατεί στην Ελευσίνα, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες έξω από το σπίτι ανάπηρης αθλήτριας με διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, που χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με το 902.gr η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας κατήγγειλε το απαράδεκτο γεγονός και όλα τα σωματεία της περιοχής προσπαθούν να αποτρέψουν την έξωση.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία και οι φορείς της Ελευσίνας αναφέρουν τα εξής:

«Όλη η Ελευσίνα στο πόδι! Το σπίτι της οδού Ιατρού Παπαγιάννη 25 είναι το σπίτι όλων μας και ως τέτοιο θα το υπερασπιστούμε!

Τετραμελής οικογένεια που διατηρούσε μικρή επιχείρηση αλουμινίων λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία την περίοδο της κρίσης, έχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό. Η οικογένεια που έχει μέλη ΑμεΑ που χρειάζονται ειδική φροντίδα, απειλείται ξεδιάντροπα από μέρα σε μέρα να βρεθεί στο δρόμο.

Η πρώτη προσπάθεια έξωσης απέτυχε! Η γειτονιά αυθόρμητα βγήκε στον δρόμο και τα μπαλκόνια και τους εμπόδισε. Η τρομοκρατία της Αστυνομίας δεν πέρασε!

Δεν θα τους αφήσουμε!

Καλούμε από τώρα όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής να είναι επί ποδός και έτοιμοι για έκτακτη κινητοποίηση όταν οι μηχανισμοί καταστολής εμφανιστούν. Να γίνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που δεν θα επιτρέψουμε καμία λαϊκή οικογένεια να μείνει στον δρόμο. Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα και ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να σκεφθούν να ξεσπιτώσουν την οικογένεια.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Φτάνει ως εδώ! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε στον 21ο αιώνα την εξαθλίωση για την κερδοφορία των λίγων, των τραπεζών και των funds.

Χάνουν το σπίτι λόγω χρεών στην εφορία

Η οικογένεια έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό και απειλείται με έξωση. Μάλιστα, δεν πρόκειται για δάνειο αλλά για χρέη του πατέρα που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, στην εφορία, τα οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης διογκώθηκαν.

Την Κυριακή έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στην οικογένεια να φύγει από το διαμέρισμα και αναμένεται να πάει δικαστικός επιμελητής και η αστυνομία για να τους διώξουν.

Παρέμβαση έκανε και ο Γιώργος Πομάσκι, o Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου, αναφέροντας:

«Από την μια, μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμη μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ και από την άλλη πετάμε έξω απ το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της στο αγώνισμα της. Ωραία. Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες; Τι θα ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια. Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειας της στην Ελευσίνα».

Ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ελευσίνας, Βαγγέλης Γκίνης αναφέρει στην κάμερα της εκπομπής: «Τη Δευτέρα έπρεπε να παραδοθεί το σπίτι, τα ‘’κοράκια’’ εμφανίστηκαν αλλά όταν είδαν την πολυκοσμία που υπήρχε στη γειτονιά, δεν κατέβηκαν. Ήρθαν, είδαν και έφυγαν γιατί δεκάδες κόσμου από τα σωματεία αλλά και από τη γειτονιά κατέβηκαν να υπερασπιστούν το σπίτι γιατί έχουμε ορκιστεί πως θα υπερασπιστούμε όσο πάει σαν να είναι σπίτι όλων μας».

Σε ερώτηση για το εάν γίνονται νομικές ενέργειες για να σωθεί το σπίτι, αναφέρει: «Έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει γίνει ήδη η διαδικασία της αποκοπής. Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι υπέρ καμίας οικογένειας η οποία απειλείται με έξωση ή πλειστηριασμό. Οι νόμοι είναι εδώ για να βοηθήσουν τα funds και να πάρουν τα σπίτια του λαού», ενώ επισήμανε πως τίποτα δεν τους πτοεί.

Η Μαρία Τσακίρη, η αδερφή της αθλήτριας αναφέρει με τη σειρά της: «είναι τεράστια η συμπαράσταση του κόσμου και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που είναι δίπλα μας και αγωνίζονται για μας, να καταφέρουμε να κερδίσουμε το σπίτι».

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ