ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξώδικο για τη στέγαση Ατόμων με Αναπηρία σε κτίριο στα Λεχαινά

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Ανδραβίδας–Κυλλήνης Διονύσης Μάλιαρης, έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, που έχει κι αυτός διαμέρισμα, με το αιτιολογικό ότι η παρουσία τους θα απαξιωσεί την ιδιοκτησία του.

 

Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προωθούμενης αποϊδρυματοποίησης, προέβη στη μίσθωση και στη διαμόρφωση του ισογείου του εν λόγω ακινήτου, στον πρώτο όροφο του οποίου έχει το διαμέρισμα του ο κ. Μάλιαρης, για τη δημιουργία ΣΥΔ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), όπου θα φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα με αναπηρία, τα οποία, προς το παρόν, φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΚ Λεχαινών.

«Δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν, από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων…»

Στο εξώδικο του, που κοινοποίησε στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρει επί λέξει, εκτός άλλων, τα ακόλουθα: «Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μισθωτές του διαμερίσματος ιδιοκτησίας μου έχουν αντιρρήσεις επί της στεγάσεως στην ίδια οικοδομή του συγκεκριμένου ιδρύματος/παραρτήματος, δεδομένου ότι τα άτομα που θα φιλοξενηθούν ως άτομα με ειδικές ανάγκες δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων, στη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, συνεπώς και σε ώρες κοινής ησυχίας, οπότε θα είναι με βεβαιότητα αδύνατη η συνοίκηση στην ίδια οικοδομή. Συνεπώς, είναι προφανές ότι ουδείς θα μπορέσει να κατοικήσει στο διαμέρισμα μου, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται πλήρως η ιδιοκτησία μου, αφού θα έχει μηδενική μισθωτή αξία. Με την παρούσα ΣΑΣ δηλώνω ότι ως συγκύριος της οικοδομής (ιδιοκτήτης διαμερίσματος του 1ουορόφου) ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ στην ανωτέρω προοριζόμενη χρήση του ισογείου ορόφου».

Το εξώδικο έφτασε στα χέρια του πρόεδρου του Κέντρου Κοινωνικής Δυτικής Ελλάδας Νίκου Σταθακόπουλου. Η απάντηση στον κ. Μάλιαρη ήταν άμεση, επίσης με εξώδικο, απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις αιτιάσεις του.

Ακολουθεί το πλήρες Δελτίο Τύπου του Διονυσίου Μάλιαρη σε απάντηση των δημοσιευμάτων…

«Για άλλη μια φορά γνωστές γραφίδες του τοπικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ένα θέμα που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος αποϊδρυματοποίησης παιδιών ΑμεΑ φιλοξενούμενων στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών.

Στόχος τους και σκοπός τους η ηθική και πολιτική σταύρωση του Μάλιαρη. Αν το ενδιαφέρον τους αφορούσε στην σωστή εφαρμογή του προγράμματος της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών ΑμεΑ, αν η αγωνία τους αφορούσε την αξιοπρεπή διαβίωσή αυτών των παιδιών θα έμπαιναν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου επί του θέματος. Το έπραξαν στο παρελθόν και για ασήμαντους λόγους. Τούτη τη φορά έσπευσαν να πάρουν τα καρφιά της σταύρωσής μου! Αλήθεια οι σταυρωτές μου μπήκαν στον κόπο να επισκεφθούν το χώρο που πρόκειται να φιλοξενηθούν τα παιδιά αυτά; Να διαπιστώσουν δηλαδή αν ένα κτίριο που επί τρεις σχεδόν δεκαετίες χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Μυρτουντίων και επί αρκετό, μετέπειτα, χρόνο ως χώρος λειτουργίας υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μυρτουντίων είναι κατάλληλος για την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος; Τι ορίζει όμως η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση και λειτουργία της τρίτης ΣΥΔ για το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης; Μεταξύ άλλων και τούτα:”…. Η μελέτη σκοπιμότητας στοχεύει στο να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ αντικειμενικά και λογικά τα δυνατά σημεία και τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ του υπάρχοντος προτεινόμενου εγχειρήματος, τις ευκαιρίες και τις ΑΠΕΙΛΕΣ που ΠΡΟΚΑΛΕΙ στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…. τις πιθανότητες επιτυχίας του…”

Τι διαφορετικό επισημαίνω άραγε εγώ και έσπευσαν να με σταυρώσουν; Ακριβώς αυτά!

Αυτά κύριοι και κανένα, μα κανένα, ενδιαφέρον είχα ή έχω για τα 37.296 ευρώ που θα καταβληθούν ως ενοίκια του συγκεκριμένου χώρου και για χρονική περίοδο τριών (3) ετών. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας… Όλοι μας γνωρίζουμε την προσωπική διαδρομή του καθενός, το ήθος του, τον χαρακτήρα του, τη μικρή, τη μεγάλη ή την ανύπαρκτη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι με γνωρίζουν. Ο καθένας μπορεί να με κρίνει. Να με κατακρίνει.

Θα μπορούσαν όμως οι σταυρωτές μου πριν παραλάβουν τα καρφιά της σταύρωσής μου να με ρωτήσουν επί του θέματος. Θα είχαν έτσι την ευκαιρία να πληροφορηθούν πως από την προηγούμενη Πέμπτη έδωσα εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να συντάξουν έγγραφο ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ οικίας 200 τετραγωνικών μέτρων εντός του οικιστικού ιστού των Λεχαινών και για 3 χρόνια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Οικία ιδιοκτησίας μου, πλήρως ανακαινισμένης, σύγχρονης και λειτουργικής που διασφαλίζει πλήρως την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των παιδιών. Η σχετική έγγραφη προσφορά μου θα κατατεθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάποιοι βιάστηκαν για να πετύχουν την ηθική μου εξόντωση. Τους λυπάμαι.»

 

Διαβάστε ακόμη…

Πολιτισμός και Μισαναπηρισμός δεν πάνε μαζί…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *