ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργοθεραπευτής ασελγούσε σε ανήλικο αγόρι. Τι λέει ο Σύλλογος Εργοθεραπευτών…

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών πήρε σαφή θέση, καταδικάζοντας την αποτρόπαιη πράξη του Εργοθεραπευτή, (επιστημονικός συνεργάτης Παιδιατρικής Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου Παίδων της Αθήνας και ιδιοκτήτης 3 Κέντρων Εργοθεραπείας στην Αττική) που ασελγούσε σε ανήλικο αγόρι ηλικίας 12ετών επί 10 μήνες στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι “θεραπευτικές συνεδρίες”. Ο Εργοθεραπευτής καταδικάστηκε μεν σε κάθειρξη 7 ετών για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 12χρόνου αγοριού που αντιμετώπιζε αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά ο Άρειος Πάγος, εφαρμόζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα, αποφάνθηκε ότι πρέπει να μειωθεί η ποινή του.

 

Αναλυτικά…

Αθήνα, 02/02/2021

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών-ΝΠΔΔ πληροφορήθηκε από πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, την ποινική καταδίκη εργοθεραπευτή ένεκα αποπλάνησης ανηλίκου και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια που τελέσθηκε από ειδικό επιστήμονα που παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανήλικο.

Ο ΠΣΕ-ΝΠΔΔ:

  • δηλώνει την απερίφραστη καταδίκη του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος και της συμπεριφοράς του εμπλεκόμενου εργοθεραπευτή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε, όπως προκύπτει από την δικαστική απόφαση, την επαγγελματική του ιδιότητα προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.
  • δηλώνει με πλήρη αντίληψη της ευθύνης του ως κλαδικό όργανο του επαγγέλματος των εργοθεραπευτών για όλη την επικράτεια, πως το συμβάν αυτό αντιβαίνει κατάφορα στα επιστημονικά δεδομένα, την ελληνική και διεθνή δεοντολογία, και αποτελεί απεχθές δείγμα κατάχρησης εξουσίας και εμπιστοσύνης του θεραπευτή επί ευάλωτου θεραπευόμενου με τον πλέον ανήθικο και προσβλητικό τρόπο προς τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας.
  • παρακολουθεί στενά, με έντονο ενδιαφέρον, ανησυχία και αισθήματα αποτροπιασμού το ζήτημα, και από την πρώτη στιγμή που η πληροφορία περιήλθε στην αντίληψη του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς χρονοτριβή, έχει απευθύνει αίτημα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον Άρειο Πάγο για την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης, ώστε να πληροφορηθεί υπεύθυνα τα γεγονότα και τις διαστάσεις τους, όπως και την ταυτότητα του καταδικασθέντος, ώστε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές.
  • αναμένει τα στοιχεία της δικαστικής απόφασης, ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο ο συγκεκριμένος εργοθεραπευτής είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μελών του συλλόγου, (όπως οφείλει κάθε επαγγελματίας εργοθεραπευτής που εξασκεί νόμιμα το επάγγελμα στην χώρα), ή παρανόμως εξασκούσε το επάγγελμα του εργοθεραπευτή.
  • πέραν των όποιων νομικών ενεργειών πρόκειται να κινήσει για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στον ποινικώς καταδικασθέντα, ο ΠΣΕ-ΝΠΔΔ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη θωράκιση του εργοθεραπευτικού επαγγέλματος, χωρίς να επιτρέψει σε μεμονωμένα περιστατικά να αμαυρώνουν την επαγγελματική φήμη του κλάδου.

Επισημαίνεται, πως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των εργοθεραπευτών σέβεται και εφαρμόζει πιστά και δεοντολογικά την επιστήμη της εργοθεραπείας, ταγμένη στην υπηρεσία του πολίτη και των ασθενών, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, και αποτελώντας βασικό πυλώνα της ειδικής αγωγής. Διαβεβαιώνουμε άπαντες πως ο ΠΣΕ επιδιώκει υπεύθυνα και άοκνα την επιτήρηση της δεοντολογικής εφαρμογής του επαγγέλματος, και καλεί το κοινωνικό σύνολο να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στο εργοθεραπευτικό επάγγελμα και τους λειτουργούς του, αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και της υπόστασης των εργοθεραπευτών.

Δείτε την απόφαση του Αρείου Πάγου εδώ…

 

Διαβάστε ακόμη…

Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων (Παιδιά – Προέφηβοι – Έφηβοι)

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://www.pse.org.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *