ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα για την Προσβασιμότητα των Μέσων Μεταφοράς

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στην πανευρωπαϊκή έρευνα – μέρος του πρότζεκτ TRIPS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Αρ. 875588 και συντονίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν (TUE). Στο πρόγραμμα συμμετέχει η https://enil.eu και στηρίζεται από το European Disability Forum και αφορά στην προσβασιμότητα των μέσων μεταφοράς.

 

Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε εδώ https://ts.dlr.de/survey/trips/ και έχει επιλογή για χρήστη της ελληνικής γλώσσας.

Δείτε ακόμη…

(Βίντεο) «Είμαι ΑμεΑ. Θέλω και εγώ ν’ ανέβω στο Λεωφορείο. Μπορώ;»

 

Μια νέα προσέγγιση στο σχεδιασμό συστημάτων μεταφορών

«Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς!»

Η ομάδα TRIPS πιστεύει ότι μόνο αν οι χρήστες με αναπηρία συμμετάσχουν εξ αρχής στο σχεδιασμό των μέσων μεταφοράς, μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να είναι πραγματικά προσβάσιμα. Έτσι τοέργο θέλει να θέσει τις βάσεις και τα εργαλεία, ώστε οι χρήστες με αναπηρία να συμμετάσχουν ενεργά και εξ’ αρχής στον σχεδιασμό συστημάτων μεταφοράς.

Ως πρώτο βήμα, ζητάμε την άποψη των χρηστών σχετικά με τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς. Αυτά τα μέσα μπορούν να δοθούν λύσεις για πολλά από τα σημερινά προβλήματα των πόλεων. Η έρευνα μας ωστόσο αναρωτιέται:

Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τα μελλοντικά μέσα μεταφοράς ώστε να παρέχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους να ταξιδεύουν ανεξάρτητα;

Ζητάμε τις ειλικρινείς απόψεις σας σχετικά με το θέμα τώρα, προτού ξοδευτούν χρόνος και χρήματα σε λάθος καινοτομίες.

Εάν αντιμετωπίζετε ζητήματα κινητικότητας λόγω αναπηρίας και ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην έρευνα, διαβάστε το φύλλο πληροφοριών συμμετεχόντων παρακάτω.

ΦΥΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Κάνοντας κλικ παρακάτω,δίνω τη συγκατάθεσή μουνα συμμετάσχω στο έργο TRIPS που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Horizon2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης αρ. 875588 και συντονίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν (TUE).

Συμμετέχω σε αυτές τις δραστηριότητες εθελοντικά και είμαι ελεύθερος να αποσύρωτη συμμετοχή μου ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Κατανοώ ότι:

  • οι απαντήσεις μου θα αποθηκευτούν σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς νόμους και τις βέλτιστες πρακτικές και θα διαγραφούν πέντε χρόνια μετά τη λήξη της χρηματοδότησης του έργου, σύμφωνα με το άρθρο 18 της συμφωνίας επιχορήγησης TRIPS με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • τα δεδομένα συλλέγονται ανώνυμα, έτσι ώστε να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου TRIPS στην Επιτροπή και σε σχετικές δημοσιεύσεις.
  • Εάν επιλέξω να δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία θα αποθηκευτούνμε κωδικό πρόσβασης, και θα είναι προσβάσιμα μόνο στους της ομάδας TRIPS, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679.
  • τα προσωπικά μου στοιχεία δε θα μεταφερθούν σε τρίτους,δηλαδή, άτομα εκτός του έργου.

Η έρευνα https://ts.dlr.de/survey/trips/

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο email: tally.hatzakis@trilateralresearch.com

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *