Η ΕΠΙΛΟΓΗ Κοιν.Σ.Επ. λειτουργεί δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρο Ειδικών Θεραπειών που εδρεύουν στη Νέα Φιλαδέλφεια (Πρεβέζης, 3), ενώ λειτουργεί και παράρτημα στη Νέα Ιωνία(Λεωφόρος Ηρακλείου, 269).

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με ειδικές ανάγκες απαρτίζονται από έμπειρο θεραπευτικό προσωπικό που αφορά τα ομαδικά προγράμματα, όπως Μουσικοί, Γυμναστές ειδικής αγωγής, Ψυχολόγοι, Θεατρολόγοι κ.α..

 

Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται προγράμματα αυτονομίας, με έμφαση στη διαχείριση χρόνου & χρήματος, εκπαιδευτική κουζίνακυκλοφοριακή αγωγή, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο μετέπειτα και σε πρακτικό(εξωτερικά προγράμματα).

Ένας από τους κύριους στόχους των ομαδικών προγραμμάτων είναι η αλληλεπίδραση των ωφελούμενων με τα μέλη της ομάδας και τους θεραπευτές και εν τέλει την υγιή κοινωνικοποίηση τους.

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών αποτελείται από έμπειρο και εξειδικευμένο θεραπευτικό προσωπικό που στοχεύει μέσα από τα εξατομικευμένα προγράμματα θεραπειών, την κάλυψη αναγκών Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Γονέων.

Τέλος, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης, οι θεραπευτές του κέντρου ειδικών θεραπειών εποπτεύουν τη πρόοδο των ωφελούμενων, όχι μόνον από την ατομική συνεδρία, αλλά και από τη συμμετοχή τους στα ομαδικά προγράμματα.

Τα προγράμματα σχεδιάζονται κατόπιν αξιολόγησης της κάθε ομάδας γενικότερα και κάθε ωφελούμενου ειδικότερα, έτσι ώστε να υπάρχει εξατομίκευση ως προς την ανάπτυξη των ικανοτήτων του εκάστοτε ωφελούμενου, όσο και τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων της εκάστοτε ομάδας.

ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΕΠΙΛΟΓΗ: Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις από την αρχή του χρόνου

Οι δραστηριότητες καθημερινής ζωής, οι περιηγήσεις σε χώρους πολιτισμικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος καθώς και οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις για θέματα ασφάλειας, αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην πνευματική εξέλιξη αλλά και στην ψυχολογική ανάταση των παιδιών.

Στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Επιλογή, από την αρχή της χρονιάς έχουν πραγματοποιηθεί ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, με τα παιδιά και τους ωφελούμενους να διασκεδάζουν και παράλληλα να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο τον κόσμο!

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Μαγειρεύοντας για Εμένα» και «Επισκέπτομαι την Τοπική Αγορά», τα παιδιά μαθαίνουν τις έννοιες της αυτοεξυπηρέτησης και της αυτονομίας, μαγειρεύοντας απλά και πιο σύνθετα φαγητά και αγοράζοντας υλικά και λοιπά τρόφιμα από την τοπική αγορά.

Από την αρχή της χρονιάς, στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Επιλογή έχουν διενεργηθεί δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου, όπως Επίδειξη ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, Ενημέρωση για την Πυρασφάλεια σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, Εκπαιδευτική Κουζίνα σε συνεργασία με τη Le Monde, μαθαίνοντας και δημιουργώντας εντυπωσιακά γλυκίσματα καθώς και μια εντυπωσιακή εκπαιδευτική και συνάμα καλλιτεχνική δράση «δημιουργώντας ένα ζωντανό έργο τέχνης» υπό την καθοδήγηση του Πολωνού Visual Artist Robert Seikon!

Εκτός από τις παραπάνω δράσεις οι ωφελούμενοι των ΚΔΑΠ ΑμεΑ Επιλογή, πραγματοποίησαν με τους θεραπευτές τους σειρά από περιηγήσεις, όπως την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων, την ξενάγηση στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, περιήγηση στον Εθνικό Κήπο, ξενάγηση στο Προσφυγικό Μουσείο Ελληνισμού εντός της OPAP ARENA, περιήγηση στο Χριστουγεννιάτικο χωριό καθώς και περιήγηση στον θαλάσσιο κόσμο του Χplore Oceans.

Τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Επιλογή εκπροσωπήθηκαν από ομάδα παιδιών, στην παρέλαση και στην κατάθεση στεφάνου της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, επισκέφθηκαν επίσης, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής, το Υπουργείο Εργασίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, προκειμένου την περίοδο των Χριστουγέννων τα παιδιά να τραγουδήσουν τα κάλαντα και την Περίοδο του Πάσχα να προσφέρουν όμορφα καλάθια!

Οι δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Επιλογή δε σταματούν ποτέ καθώς ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο έως το τέλος Ιουλίου πραγματοποιείται το Summer Camp για τους ωφελούμενους!

 

 

Επικοινωνία: 

Web: https://epilogi.edu.gr
Email: info@epilogi.edu.gr
Τηλέφωνο: 210 2526000 | 6955463303 | 6947998038
Facebook: https://web.facebook.com/epilogiAmeA
Διεύθυνση: Πρεβέζης 3, Νέα Φιλαδέλφεια, Τ.Κ. 14342

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *