ΑΡΘΡΑ

Επίδειξη Μόδας ΑμεΑ…η Ιδέα που έγινε Θεσμός!

Η μαγεία των ανθρώπων, βρίσκεται στην σύμπραξη !

 

Δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία. Πιστεύω στην αλληλεγγύη.
Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω.
Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Σέβεται τον άλλον.
Έχω πολλά να μάθω από άλλους ανθρώπους.

Εντουάρντο Γκαλεάνο

 

Η αρχή έγινε στην Βάρη το καλοκαίρι του 2017 (1st ΑμεΑ Fashion Show), η συνέχεια ήταν στην Ρόδο τον Δεκέμβριο του 2017…

Την Δευτέρα 14 Μαιου 2018, βρέθηκα με την υπόλοιπη ομάδα του Nevronas.gr στο Κλειστό Γήπεδο “Αργοναύτες” Αργυρούπολης και δώσαμε το παρόν στην 3η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑμεΑ, περνώντας το μήνυμα…

Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες. Μόνο Άνθρωποι.

Αυτό, είναι το όνομα του συλλόγου που ίδρυσε η Σύλβια Αντώναρου (και δεν θα μπορούσε να είναι άλλο), με στόχο την ένταξη των ατόμων με αναπηρία, στην καθημερινότητα και την ισότιμη συμμετοχή σε κάθε έκφανση της ζωής.

Εθελοντές, χορηγοί, ΜΜΕ και γενικά οι συντελεστές, αμέτρητοι. Φυσικά ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης υποστήριξε με την αιγίδα του και την φυσική του παρουσία ως πολύτιμος συμπαραστάτης στην διάδοση του μηνύματος, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική του ευαισθησία και την αμέριστη στήριξή του στις ευπαθείς ομάδες.

Ο κόσμος πολύς από νωρίς… μουσική, χαμόγελα, θετική διάθεση, γνωριμίες και συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων. H προσμονή για την έναρξη του fashion show ήταν μεγάλη, το ένιωθες στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Με οικοδέσποινα – παρουσιάστρια την Αντιπρόεδρο του συλλόγου Άννα Τσιάλτα το Fashion Show ΑΜΕΑ ξεκίνησε…

Μια διαφορετική πασαρέλα πέρασε μπροστά από τα μάτια μας… τα “μοντέλα” χαμογελούν, εκφράζονται, χειροκροτούν με τον γνωστό τρόπο ή στην Νοηματική, το ζούν και συμμετέχουν με την καρδιά τους. Υπέροχες δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών, γνωστοί σχεδιαστές υποδημάτων και κοσμημάτων έντυσαν παιδιά Συλλόγων, Αθλητές, Παραολυμπιονίκες και πληθώρα ανθρώπων δείχνοντας όλοι μαζί ότι η ουσία βρίσκεται στην συνύπαρξη, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεπίδραση. Η ουσία βρίσκεται στον Άνθρωπο.

Δυνατά ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού εμφανίστηκαν στην πασαρέλα της 3ης Πανελλήνιας Επίδειξης Μόδας ΑμεΑ…