ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα επιζήμιο μέτρο για τους ανασφάλιστους αυτιστικούς και όχι μόνο

Εξαιρετικά προβληματικό αποδεικνύεται το μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης αποκλειστικά από δημόσιους φορείς υγείας για όσους είναι ανασφάλιστοι. Πέρα από την ταλαιπωρία και τη συμφόρηση στις δημόσιες δομές υγείας που θα επιφέρει, είναι φανερό ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Το νέο μέτρο θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα ανασφάλιστα άτομα με ψυχονοητικές αναπηρίες και στους χρόνια πάσχοντες, όπου χρειάζονται συχνές αναπροσαρμογές στην ιατροφαρμακευτική αγωγή και είναι επιβεβλημένο να διατηρούν μία χρόνια και σταθερή σχέση με το θεράποντα ιατρό τους.

Ένας από τους φορείς που αντιδρά στο νέο μέτρο είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την κάτωθι ανακοίνωση του:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με την οποία ζητά να αποσυρθεί το μέτρο που προβλέπει τη συνταγογράφηση μόνο από δημόσιες δομές υγείας, φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Η εφαρμογή του εν λόγου μέτρου πρόκειται να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία, στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών.

ΕΣΑμεΑ: Ακούει κανείς στο υπουργείο Υγείας τους ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες;

ΕΣΑμεΑ: Ακούει κανείς στο υπουργείο Υγείας τους ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες;

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία, το δικαίωμα τουλάχιστον ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: www.isa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *