Η Ελένη Δρακοπούλου είναι Ψυχολόγος, εξειδικευμένη στην πολιτική της ψυχικής υγείας και αναπηρίας.

Έχει σπουδάσει ψυχολογία στην Γαλλία και έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό της στις Αναπτυξιακές Διαταραχές στο Université Lyon II.

Κατέχει επίσης:

  • Μεταπτυχιακό τίτλο στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το University of Exeter, στην Αγγλία και
  • Μεταπτυχιακό στις Δημόσιες Ευρωπαϊκές Υποθέσεις με ειδίκευση στην Υγεία και Αναπηρία από το Universiteit Maastricht, στην Ολλανδία.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην Γαλλία και στην Ελλάδα, σε δομές για άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Το 2018 επιλέχθηκε ως Μέλος επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Υγείας στις Βρυξέλλες, όπου είχε την δυνατότητα να αναπτύξει υψηλού επιπέδου πολιτικές προτάσεις απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μέρος των προτάσεων αποτέλεσε η αποϊδρυματοποίηση με την δημιουργία κοινοτικών δομών υγείας και το δικαίωμα στην Πολιτική Συμμετοχή Ατόμων με Αναπηρία.

Έχει εργαστεί στο European Disability Forum (EDF) στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποίησε έρευνα για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που είχε ο covid σε μαθητές με αναπηρίες, στις 27 χώρες της ΕΕ.
Συμμετείχε στην συγγραφή της πολιτικής τοποθέτησης του European Disability Forum για την Ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2020-2030 (European Disability Strategy) καθώς επίσης συμμετείχε και στην συγγραφή της πολιτικής τοποθέτησης του ίδιου οργανισμού για το EU Digital Education Action Plan 2030, απευθυνόμενο στην ομάδα της Επιτρόπου της Ισότητας Dalli.

Από τον Οκτώβριο 2020 έχει οριστεί από το Eurochild ως Εθνική Εμπειρογνώμων στην Ελλάδα στο DataCare Project για την χαρτογράφηση εναλλακτικών συστημάτων δεδομένων περίθαλψης για την προστασία των παιδιών με σκοπό την προώθηση και άσκηση πολιτικής επιρροής για το Child Guarantee η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στις αρχές του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *